GAIS matchtrupp i första träningsmatchen

Under lördagen spelar GAIS årets första träningsmatch då Varbergs BoIS kommer till Bravida Arena.

Grönsvart har klarat av tre träningsveckor där man eftersom har varat upp i intensitet och belastning under ledning av nye tränaren Stefan Jacobsson. Hans och lagets första test blir alltså ett möte med nyallsvenska Varbergs BoIS som kommer till Göteborg med ett lag som man nu försöker rusta för den nya utmaningen.

I arbetet med att göra laget redo för en högre nivå har klubben förlängt med ett antal spelare, bland annat talangen Keanin Ayer, Adama Fofana, Albert Ejupi, August Strömberg och tidigare gaisaren Sebastian Möller.

Man har också förstärkt truppen med ett antal nya namn t ex Samuel Monday tidigare ÖFK och HeIF, William Kvist från Mjällby AIF, och Albin Winbo och Alexander Johansson från Tvååkers IF. Nyligen blev det också klart med 19-årige talangen Tashreeq Matthews från BVB Dortmund. På minussidan har man tappat Robin Book till ÖSK och Perparim Beqaj till Jönköping Södra.

GAIS åkte ju på två sura förluster mot BoIS förra säsongen och vi hoppas självklart på ett bättre utfall under lördagen på Bravida. Inför matchen fick GAIS.se en pratstund med Stefan Jacobsson för att kolla läget i laget.

Vad har ni fokuserat på under de första veckorna av säsongen?

Vi har sett till att killarna varvat upp och fått igång sina kroppar. Dom har ju kört individuellt enligt ett utdelat schema men det blir ju en annan typ av träning när man kommer ut på planen och kör i grupp. Sedan har vi sett till att komma igång med fotbollen och börjat titta lite på speluppbyggnad och vilka roller spelarna ska ha när vi har bollen. Dessutom har vi börjat komma in lite på vårt försvarsspel.

Det är dags för den första matchen för säsongen, vad hoppas du att få se när domaren blåser till spel?

Jag hoppas att vi ska kunna se lite linjer i vårt spel och att vi kan ge killarna lagom belastning och matchtid. Jag tänker att dom som startar kommer att spela mellan 45-60 minuter och att vi kommer att ge några av våra yngre spelare chansen i andra halvlek. Dessutom ska det bli kul att få spela inför GAIS supportrar och få en försmak av vad som väntar när det vankas cup- och seriematcher framöver.

Hur står det till i truppen inför matchen, är alla spelare ‘fit for fight’?

Läget är generellt sett bra och det har sett lovande ut under starten. Men vi har några spelare som vi väljer att spara till kommande matcher som Emil Wahlström, Nikola Ladan, Niclas Andersén som alla är på väg tillbaka efter skador. Vi sparar också Ricky Yarsuvat som bara gjort två träningar med laget. Sedan har Netinho en lättare skada i en fot, han hade kunnat spela om det hade varit en tvälingsmatch men det är inte aktuellt nu.

Men vi kommer att fylla på med några U-spelare som varit med och tränat med A-laget tidigare i januari, så vi kommer med en full trupp.

Har ni kommit så långt att ni börjat sätta linjer inför säsongen?

Det är ju något man funderar på kontinuerligt. Vi har tittat på flera spelsystem där det är troligt att vi kommer att starta med en trebackslinje. Om det sedan blir 3-4-3 eller 3-5-2 får vi se och det kan bli så att vi ska ha beredskap för att kunna använda båda systemen framöver. Jag har också funderat lite på att spela 4-3-3 vilket vi också har bra material för.

Det kanske också beror på vilka som blir dom sista spelarna in i truppen?

Ja, vi kommer ju att ta in ytterligare ett par spelare och det är klart att det kan påverka vilket system som passar truppen bäst. Vi vet ju att det handlar om en målvakt till och åtminstone en offensiv spelare till. Om man ska spela med två eller tre spelare framåt kan kanske bero lite på vad vi kan knyta till oss.

Hur långt tycker du att vi har kommit nu efter bara tre veckor, är vi redo för match?

Jadå, det är vi. Men det är en ganska tydlig omstart som vi gör i år och min känsla är ungefär som när jag gjorde min första hela säsong i Degerfors 2017. Då var det en klubb som skulle starta om utan att ha någon enorm budget för truppen, en rad nya spelare hade kommit in och vi skulle hitta en ny identitet på planen. Men jag hoppas att vi ska få till en bra prestation mot Varberg och gärna också ett positivt resultat.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Varbergs BoIS.
När: Lördag 25/1 kl. 17.00.
Var: Bravida Arena.

Matchinformation
Arenan öppnar kl. 16.00 och samtliga åskådare går in via entré DEF, det finns även rullstolsplatser på denna långsida. Det är fri placering på långsidan, men central placering för klacken, vill du sitta ner så väljer du med fördel sektion D eller F.

Entrén kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för ungdom/pensionär/student. Barn under 13 år går in gratis. Du betalar entrén i spärren med Swish eller kontanter. Årskortsinnehavare har fri entré till matchen. Då vi tyvärr inte har kunnat printa årskorten ännu, ber vi dig istället säga till i entrén att du har beställt.

GAIS Tifo sköter kioskförsäljningen och du kan betala med Swish eller kontanter. Makrillarna är på plats och säljer även GAIS souvenirer.

Matchtruppen
GAIS kommer till match med följande trupp (U-spelare):

1. Mathias Karlsson
2. Kenan Karaduz (U)
3. August Wängberg
6. Carl Elfgren Nyström
7. Donat Zejnullahu (U)
8. Joackim Åberg
9. Paulo Marcelo
11. Julius Lindberg
12. Youssef Fayad (U)
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Adam Wästlund
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Predrag Randjelovic
21. Sebastian Bertolozzi (U)
24. Joakim Bruhns (U)
25. Anton Snibb
30. Erik Wästgärds (U)