GAIS lämnar walk over

Med anledning av händelserna i cupderbyt och de senaste dagarnas utveckling väljer GAIS att inte ställa upp för spel och återuppta matchen. Påfrestningen på laget och organisation är och har varit ohanterlig och fokus har än mer flyttats från idrott till något annat. Detta är något som GAIS inte vidare vill vara en del av och det rubbar hela säsongsplaneringen både på och vid sidan av plan.

Klubben har under några intensiva dagar ofrivilligt engagerats i frågor som inte hör hemma inom idrotten eller för den delen specifikt inom fotbollen.

Styrelsen, personal, klubbchef, lagets spelare och ledare och många många ur en starkt engagerad medlemsskara är samtliga av samma uppfattning. Vi har tappat allt intresse för att engagera oss vidare i svenska cupens andra gruppspelsomgång.

Personskador, dålig PR för klubbarnas och fotbollens varumärken till följd av omfattande ordningsstörningar av denna karaktär är inget som GAIS ställer upp på eller för den delen vill ha vidare samröre kring.

-Det var ett enkelt beslut, men samtidigt kontroversiellt. Nu går vi vidare till gruppspelsmatch tre och lämnar det här bakom oss. Vi är beredda på att regelverket eventuellt kan straffa oss, säger GAIS klubbchef Erik Bergkvist.

GAIS väljer i och med detta att helt stänga den här frågan och överlämna hanteringen av sportsligt utfall och eventuella disciplinära åtgärder mot klubbar till Svenska Fotbollförbundet olika instanser.

Vi anser vidare att gruppkollegorna Örebro SK och Nyköpings BIS inte heller skall behöva påverkas av eventuella flyttar av slutomgången och den planering som genomförs inför dessa matcher.

-Med ett drygt dygns distans till händelsen på Bravida Arena, så anser vi att detta har vuxit till helt andra proportioner. Vi är fortsatt positiva till att avgöra alla matcher, i möjligaste mån, på planen. Men om inte konsekvenserna av denna händelse avgörs någon annanstans, vad krävs då för att det skall göra det, säger Glenn Heiman, tf. ordf i GAIS.

Vi vill samtidigt passa på att tacka all publik från båda lagen som kom till matchen och initialt skapade den fantastiska inramning som matchen förtjänade.