GAIS kommenterar klubbchefens uppsägning

När jag valdes till ordförande i mars i år kände jag inte Erik Bergkvist. Det gör jag nu, och jag vet därför vilken förlust det är för GAIS att både tappa Erik som klubbchef och att tappa Erik som person i GAIS dagliga arbete.

Under åtta år har Erik Bergkvist haft förmånen att få jobba med ett av sina stora intressen i livet och för laget i hans hjärta – GAIS. De senaste 3,5 åren som klubbchef. Att få chansen att jobba i en förening på det sättet är en otroligt stor förmån, men det innebär också stora faror i att man blir för engagerad i sitt arbete. Även om vanliga regler på arbetsmarknaden gäller också i GAIS, så gör de ändå inte riktigt det.

Som klubbchef får man vara beredd på att få klä skott för allt som händer i en klubb, oavsett om det ligger i ens ansvar eller inte. Kritik riktas oftare och lättare än beröm. Kraven och förväntningarna är stora i en klubb som GAIS och inte alltid samstämmiga. Det blir inte lättare när organisationen är tunn, ekonomin är problematisk och de sportsliga resultaten uteblir.

Jag beklagar djupt att Erik har nått en punkt där han väljer att kliva av som klubbchef i GAIS, men jag har stor förståelse för hans beslut. Erik har satt GAIS bästa före sitt eget och sin familjs bästa under lång tid. Ständigt påslagen, uppvaktad, uppringd, jagad och med fler arbetsuppgifter än vad timmarna på dygnet räcker till.

Styrelsen blev igår informerade om Erik Bergkvists uppsägning och vi kommer snarast att gå vidare med att försöka hitta bra lösningar för att kunna hålla uppe tempot i det arbete som nu pågår för att kunna utveckla och stärka GAIS på sikt.

Det bästa med att ha så engagerade medarbetare som Erik anställda är att de inte försvinner från GAIS bara för att de slutar jobba för klubben. Jag vet att jag själv, styrelsen, medarbetarna på kontoret och en ny klubbchef kommer att kunna ta hjälp av Erik också i framtiden.

Framför allt vill jag och hela GAIS önska Erik lycka till med nya uppdrag och rikta ett stort TACK för den här tiden.

Jonas Andersson
Ordförande GAIS