GAIS knep en poäng efter målkalas

GAIS lyckades kvittera tre gånger i en målexplosion på Gamla Ullevi. Det räckte till en poäng mot Norrby i en match som slutade lika på tre och 274 gaisare löste stödbiljett.

Matchen hann knappt börja innan Norrby hade tagit ledningen. Ett längre uppspel och en vunnen duell gjorde att Oke Akpoveta kunde servera en fristående Alen Krasnici som enkelt kunde sätta bollen förbi en överspelade Mathias Karlsson. Direkt efter målet ryckte atleterna upp sig. Man hade enkelt att hitta öppnande passningar igenom Norrby och det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma.

Efter en intensiv period av GAIS-press skapade man i matchminut 20 en hörna. Meinhard Olsen gjorde som i den senaste landskampen för Färöarna, assisterade till ett mål. Charlie Weberg nådde högst och placerade kyligt in 1-1 med pannan.

Grönsvart fortsatte att trycka på. Så pass mycket att man gjorde ännu ett elegant mål när Wängberg hittade Boris Lumbana, som såg ut att slängnicka in bollen i nät. Målet blåstes dessvärre bort sedan det framkommit att just Lumbana använt armen för att styra in bollen. Bara någon minut senare åkte GAIS på en kalldusch i form av ett baklängesmål. Målet kom genom en tillsynes ofarlig frispark som flera atleter missbedömde och som Oke Akpoveta slog in från nära håll.

Det skulle dock svänga per omgående. GAIS tilldelades nämligen bara någon minut senare, en straffspark sedan Boris Lumbana blivit neddragen i straffområdet. Den forne Norrbyspelaren Ricky Yarsuvat visade att släkten är värst och tryckte dit straffen på ett distinkt vis.

Det skulle sensationellt nog ringa ännu en gång innan halvtidsvisslan. Efter ett bortnickat Norrbyinlägg lossade Abdelrahman Saidi för allt vad han tålde och bombade in 2-3 vid första stolpen. En minst sagt märklig första halvlek var till ända med ett till matchbilden sett, orättvist resultat.

I den andra halvleken var det gästerna som kom ut starkast. Man dikterade villkoren ute på planen och fick genom ett mer synkat presspel grepp om GAIS. Ändå skapades det inte särskilt många chanser åt något håll innan den sista halvtimman. Norrby skapade återigen en fin möjlighet efter en fast situation och ett skott utifrån som styrdes på en GAISare men Mathias Karlsson kunde på ett nästan overkligt sätt vända sig i luften och tippa bollen i ribban.

Efter den chansen var det grönsvart som flyttade upp sina positioner och kom närmare målet. Problemet var att gästerna från Borås lyckades hålla GAIS på utsidan och stängde de mest attraktiva ytorna. Detta medförde att atleterna tvingades till skott utifrån för att skapa något av värde. Men så med blott en minut kvar av ordinarie matchtid pekade domaren än en gång på straffpunkten. Handboll på en Norrbysspelare var domen och Meinhard Olsen klev fram. Från elva meter rullade han kyligt in kvitteringen och GAIS lyckades efter en galen tillställning åtminstone få med sig en poäng.

Under söndagen går GAIS i elden igen då vi möter Ekedalens SK i kvalet till Svenska Cupens gruppspel i februari och mars 2021. Mer info om den matchen kommer under dagen på vår hemsida, men redan nu kan du veta att det går fint att följa matchen via webben – läs mer om det via denna länk.

Text: Andres Kriisa

Matchen i korthet

Laget (4-2-3-1)
Mathias Karlsson – August Wängberg, Calle Elfgren Nyström, Charlie Weberg, Niclas Andersén (Emin Grozdanic, 86)- Joackim Åberg (Julius Johansson, 69), Boris Lumbana – Meinhard Olsen, Adnan Maric, Julius Lindberg (Emil Wahlström, 86) – Ricky Yarsuvat.

Målen
0-1 Alen Krasnici
1-1 Charlie Weberg (Meinhard Olsen)
1-2 Oke Akpoveta
2-2 Richard Yarusvat (straff)
2-3 Abdelrahman
3-3 Meinhard Olsen (straff)

Varningar
Boris Lumbana, Meinhard Olsen, Carl Elfgren Nyström och Julius Johansson,

Publik
Nej, men 274 gaisare löste stödbiljett.