GAIS förstärker offensiven

GAIS förstärker offensive inför höstsäsongen då Paulo Marcelo ansluter klubben från IFK Värnamo.

Genom åren har som bekant en rad spelare med ursprung i Brasilien gjort fint avtryck i Grönsvart och nu är det dags för nästa offensiva kraft att ansluta till Gaisgården. Paulo Marcelo Souza Alves kommer ifrån Guaratinguetá i Brasilien och spenderade sina ungdomsår i São Paulo FC. Som 19-åring flyttade han till Bernardo där han hade ett mycket framgångsrikt år vilket gav chansen i Sampaio Corrêa Futebol Clube i Serie B, vilket är landets näst högsta serie.

Under sommarfönstret 2017 fick han chansen att flytta till Sverige och IFK Värnamo och där har han spelat sedan dess. Under vårsäsongen har han medverkat i nio av lagets matcher och noterats för sex mål. Han ansluter GAIS med fina vitsord från bland annat Wílton Figueiredo som spelade ju spelade för Atlterna 2005 och nu är spelarens agent.

Paulo Marcelo är en snabb anfallare med god spelförståelse och är skicklig på att hitta bra positioner i anfallsspelet, inte minst framför mål. Han är rörlig och jobbar hårt för att skapa ytor för laget och är en duktig avslutare med båda fötterna.

Paulo Marcelo ansluter till GAIS när transferfönstret öppnar 15 juli. Kontraktet är skrivet över 2020.