GAIS fick nöja sig med poäng mot HBK

2019-09-14 2:00

Anders Fagerlund

GAIS tappade ledningen i en tämligen händelsefattig drabbning mot Halmstad. Matchen slutade 1-1 inför ögonen på 2203 åskådare på Gamla Ullevi.

Patrik Ingelsten och nye Tomas Erixon valde att satsa vidare på den 3-5-2-uppställning laget praktiserat i de senaste matcherna. Under de första femton minuterna kändes det höga presspelet och intensiteten lovande. Man hade en del fina intentioner, däribland Bohms skott utifrån som tvingade HBK-målvakten att sträcka ut till en fin räddning.

Efter den pigga inledningen tappade grönsvart kvalitén i passningsspelet och gav således över kommandot till de blåklädda hallänningarna. HBK fick rulla en hel del boll på atleternas planhalva men ytorna var få. Både målen och chanserna lös med sin frånvaro under första 45.

Andra halvlek började i samma stil. Halmstad ägde mycket boll men kunde inte göra så mycket av den. GAIS å sin sida hade inte heller så mycket att säga till om offensivt. Därför kom ledningsmålet som en blixt från klar himmel. Efter en frispark och en hel flipperspel i boxen hittade Nyström nätet med en väl avvägd bredsida.

Efter målet valde man att backa hem och endast spela med en forward. Korrigeringen skulle visa sig var misslyckad. Halmstads dominans blev total och kvitteringsbollen kom när gästernas Wiedesheim-Paul kunde nicka in en egen retur från nära håll. Inget av lagen kunde efter detta skapa en slutforcering och de fick nöja sig med en poäng var.

Nästa uppgift blir fredag den 20 september mot IK Frej Täby på bortaplan.

Text: Andres Kriisa