GAIS är taggade inför derbyt

På måndag väntar nästa viktiga match för GAIS då vi gästar Gamla Ullevi som bortalag i höstderbyt mot Öis. En match där Stefan Jacobsson hoppas få se laget fortsätta sin fina utveckling och att vi får genomföra hela matchen med 11 spelare på planen.

Under torsdagen genomförde GAIS ett träningspass på GAIS-gården för att starta förberedelserna inför höstderbyt. Vi fick därefter en pratstund med huvudtränare Stefan Jacobsson för att få koll på läget i laget.

Efter några matcher där vi sett riktigt vassa ut blev det seger mot Västerås, men spelet hackade lite. Hur ser du på den matchen?

– Jag tycker att vi startade bra och fick grepp på Västerås fram till 1-0-målet, men sedan tappade vi initiativet och kom inte riktigt upp i den nivå som vi sett i några av de senaste matcherna. Jag tycker att vi lyckats väl med vårt höga försvarsspel tidigare men mot VSK så fick vi inte riktigt träff på dom. Sedan utvecklades matchen mot ett läge där inget av lagen hade något etablerat spel via mittfältet och då blev det väldigt svängigt med längre bollar på båda håll.

– Vi kan bättre än vad vi visade mot Västerås men det var en riktigt jäkla skön seger och äntligen har vi näsan åtminstone lite över vattenytan. Vår förhoppning är att vi ska kunna göra det ännu bättre i derbyt.

Ricky Yarsuvat blev matchhjälte senast och nu pryder han våra stödbiljetter inför matchen. Har det lossnat för honom och GAIS framåt nu?

– Jag är säker på att han mår riktigt bra av att få göra mål och avgöra matcher. Ricky har varit enormt professionell under hela säsongen och har jobbat hårt med det han ska göra såväl i vår offensiv som defensiv. Han har dessutom kört en del extra träning just avseende avsluten vilket har lönat sig och alla anfallare mår bra av att få göra mål.

– Sedan är det ju viktigt att nämna att vår måltorka inte bara handlar om vad anfallarna gör, utan om att vi måste ha en offensiv där alla spelare bidrar. Får vi inte in bollen i boxen på ett vettigt sätt så blir det svårt att kunna sätta dit den. Så att vi har gjort fler mål på slutet har inte bara att göra med anfallarnas form, utan att hela laget har blivit bättre i offensiven och att vi ofta lyckats vinna boll högre upp i planen.

Vad förväntar du dig för matchbild i derbyt?

– Det förra derbyt startade med ett ställningskrig där lagen tog ut varandra och jag förväntar mig något liknande även på måndag. Vi har mycket att spela för och vet vad derbyt betyder för supportrarna så vi kommer taggade till matchen. Men detsamma gäller ju för Öis så det kommer att bli en rejäl kamp och det kommer att vara små marginaler som avgör.

Hur ser våra förberedelser ut?

– Spelarna är lediga under fredagen och sedan tränar vi lördag och söndag. Då räknar vi med att ha hela spelartruppen på plats förutom dom tre spelare som är långtidsskadade och det är precis så man vill ha det inför en viktig match. Vi fokuserar på vårt eget spel och slipar på detaljer som gör att vi ska kunna såra motståndaren.

Det kommer att bli tajt med uttagning av trupp och startelva med andra ord?

– Ja, så är det. Konkurrensen om platserna är tuff och så ska det vara på elitnivå. Vi kommer säkert att behöva ett antal diskussioner i ledarstaben för att vi ska kunna ta de sista besluten. I en sådan situation är det också viktigt att vi kan förmedla att alla spelare i truppen är betydelsefulla i lagets utveckling även om alla inte får speltid – eller kanske ens kommer med i matchtruppen.

Förutom tre poäng, vad hoppas du på inför matchen?

– En bra insats, fortsatt positiv utveckling för laget och att vi får spela hela matchen med 11 killar på planen.

Avspark är satt till 19.00 på måndag och du kan som vanligt följa matchen på Dplay.

Inför matchen

Detaljerna:
Vad: Örgryte IS – GAIS.
När: Måndag 28/9 kl. 19.00.
Var: Du följer matchen på Dplay.
Domare: Inte officiellt ännu.
Avstängda: Inga spelare avstängda till denna match.

Ladda inför derbyt
På söndag mellan kl. 12.00 och 22.00 arrangerar Gårdakvarnen GAIS-hjälpen, ett evenemang där man kommer att varva intervjuer, musikakter och önskelåtar i en sändning som du kan ta del av via webben. Bättre uppladdning är svår att tänka sig och det här vill du inte missa. Läs mer om evenemanget via denna länk.

Köp stödbiljett
Denna vecka är det Ricky Yarsuvat som pryder stödbiljetterna som denna vecka bara kostar 50 kr. Du gör ditt köp via denna länk eller via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS!

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!