Fredrik Martinsson klar för GAIS

Qviding FIF gjorde under 2019 en riktigt fin säsong och vann sin division 2-serie. Flera av spelarna i laget har lockat till sig intresse från såväl Allsvenskan och Superettan – inte minst från lagen i Göteborg. Nu har två av de eftertraktade talangerna skrivit på för GAIS – och en av dessa är 22-årige Fredrik Martinsson.

Fredrik Martinsson lämnade GAIS akademi för två år sedan för att spela med Qviding och nu går flytten i motsatt riktning. Han är en snabb och offensiv högerback som under säsongen 2019 noterades för 5+15 poäng. Fredrik är 22 år och provtränade tidigare under november med IFK Göteborg.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar nyförvärvet:

– Vi är väldigt glada idag för att två lokala talanger har valt GAIS framför de andra alternativ som de hade på bordet. Det är såklart extra roligt att få tillbaka Fredrik som tidigare spelat i vår akademi och som fått chansen att utvecklas genom att få mycket speltid i seniorsammanhang.

I samband med att Fredring besökte Gaisgården för att skriva på ett tvåårskontrakt med Atleterna så passade vi på att fråga honom lite om hur han ser på nästa år.

Välkommen tillbaka till GAIS!

– Tack så mycket, det känns kul att vara tillbaka på Gaisgården.

Var det din tidigare bakgrund i klubben som fick dig att välja Grönsvart inför nästa säsong?

– Det är klart att det fanns med i mina tankar. Men främst handlar det om att jag tycker att klubben fått till en seriös och bra satsning inför nästa år och så har jag hört mycket positivt om den nya tränaren.

Du kommer ifrån en riktigt fin säsong, det är inte många högerbackar som får ihop 20 poäng på en säsong.

– Nej, det stämmer nog. Jag har spelat i ett bra lag och då är det enklare att utvecklas och att få möjlighet att göra mål och assist. Men visst har det varit en kul säsong och att vinna serien två år på raken är något att ta med sig.

Vad är det som är hemligheten bakom din fina poängskörd?

– Jag skulle vilja tillskriva Kjell Pettersson, som var i GAIS tidigare, mycket av äran för det. Vi har kört individuell extraträning med honom och det har verkligen gett resultat. Då har jag fått nöta på dom detaljer som är viktiga i min roll, mycket att komma på överlapp och komma till inlägg. Vi är ju några stycken som har kört extra och det är roligt att man får betalt för den tiden som man lagt ner.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är snabb och har en bra högerfot, jag orkar springa mycket och gillar att komma med fram i anfallen. Min inställning är att alltid göra jobbet för laget och att det ska vara maxlöpningar på båda hållen.

Känner du några spelare eller ledare i GAIS från när du var här senast?

– Ja, Kenneth Gustafsson känner jag ju väl. Han var vår tränare för U19-laget när jag var här, men det är nog inte kvar några spelare från det laget. Men jag känner August Wängberg från tiden i Qviding och känner också Jesper Brandt väl.

Välkommen tillbaka och lycka till med din andra sejour i klubben.

– Tack så mycket, det ska bli väldigt kul att starta upp träningen och köra igång en ny säsong med GAIS.