Förlust mot J-Södra i svettig match

2021-06-19 2:00

GAIS

GAIS förlorade vårsäsongens sista match borta mot Jönköping Södra IF och tar nu sommaruppehåll på nionde plats i en haltande tabell.

Det var en gassande hetta som GAIS togs emot av när de anlände till Vapenvallen, som var spelplats för dagens match mot Jönköpings Södra. Ännu är inte Jönköpings hemmaplan Stadsparksvallen redo, då den renoveras.

GAIS inledde piggt i matchens allra tidigaste minuter. Framför allt fick Daniel Sterner ett fint läge när han kom halvt fri mot Frank Pettersson men sköt strax utanför. Efter ett tag kom Jönköping in i matchen och den jämnade ut sig. Värmen präglade matchen och efter att GAIS inlett med löpningar och frenesi så drogs tempot ned. J-Södra tog därefter tag i taktpinnen mer och mer. J-Södras farligaste målchans kom efter 30 minuter när den hyperfarlige Moustafa Zeidan skarvade bollen till Adrian Edqvist men Mathias Karlsson kunde parera fint.

Efter ett coolingbreak halvvägs genom första halvlek hade GAIS svårare och svårare att få tag i bollen och känslan var att det blev mer och mer Jönköping. Mitt i Jönköpings mest intensiva press fick GAIS halvlekens farligaste målchans när Adam Egnell sköt, varpå bollen styrdes via en Jönköpingsspelare, men bollen tog i innerribban och på returen nickade även Adnan Maric i ribban. Ett gyllene läge för atleterna som dittills hade mest fått jaga boll.

Andra halvlek började ungefär som den första slutade och Jönköping skapade en farlig möjlighet per omgående. De fortsatte att rada upp chanser och GAIS blev mer och mer tillbakapressade även om vi ibland stack upp och på kontring, eller när vi lyckades bryta deras uppspel. Matchens möjlighet kom när Jönköping spelade igenom GAIS försvar och Zeidan fick avsluta med halva målet öppet, men Karlsson gjorde en kanonräddning.

Till slut får dock Jönköping hål på GAIS efter att de brutit ett uppspel och återigen fått ett fritt läge, otagbart för Mathias Karlsson.

Efter målet genomförde GAIS en rad byten. In kom Julius Lindberg, Niklas Andersen och Michael Kargbo. Kargbo blev dock tvingad att utgå kort därefter på grund av skada, även Grozdanic byttes ut på grund av skada. Matchen blev lite mer böljande efter bytena och GAIS kom bättre in i matchen, men det var Jönköping som fick de hetaste målchanserna.

In kom också Harun Ibrahim och Johan Andersson. Som helhet kunde ingen av de inbytta förändra matchen till GAIS fördel i form av heta målchanser, även om GAIS fick ett par halvbra lägen bland annat på fasta situationer från Egnells fina fot. Matchen slutade 1-0 till Jönköping och GAIS får ta nya tag mot Brage i återstarten av Superettan i den 17:e juli. GAIS går till uppehåll som 9:a med 13 poäng i en haltande tabell.

Text: Mikael Engelbertsen

Laget: Mathias Karlsson – Wängberg, Hultqvist, Grozdanic (Andersen), Moenza – Lumbana, Ladan (Lindberg), Åberg – Egnell, Sterner (Ibrahim), Maric (Kargbo, Andersson)