Calle Elfgren Nyström lämnar GAIS

Vi måste dessvärre meddela av Calle Elfgren Nyström bestämt sig för att lämna GAIS efter säsongen 2020.

För ganska precis ett år sedan förlängde Calle sitt kontrakt med GAIS över säsongerna 2020-2021. Men han bad också om att få in en klausul i kontraktet som gjorde det möjligt att få bryta kontraktet efter ett år om han och hans familj då ville flytta tillbaka till Stockholmsområdet, något som klubben också gick med på.

Nu har Calle meddelat klubben att familjen bestämt sig för att flytta tillbaka upp mot huvudstaden och att han inte kommer att representera Grönsvart under nästa säsong.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar:

– Redan när vi förlängde med Calle så berättade han om att familjen planerade för att flytta tillbaka upp mot Stockholm, men att man då inte bestämt när det skulle ske. Med tanke på hur mycket han har gjort för GAIS under sina år i klubben var det ett enkelt beslut att gå honom till mötes avseende detta. Calle har varit en stöttepelare på planen, en pådrivare på match och träning, en bra lagkamrat och kapten och en fantastisk representant för klubben under fem år. Vi beklagar såklart beslutet som han och familjen fattat nu men kan inte annat än att önska honom lycka till i framtiden.

Calle själv kommenterar beslutet:

– Det har varit ett tufft beslut men det har vuxit fram under en tid och utgår helt och hållet ifrån familjen. Jag är tacksam för att jag har fått vara i GAIS så länge och den roll jag fått ha i laget. Alla vet vad klubben betyder för mig och jag kommer att fortsätta att vara gaisare och följa laget. Jag önskar GAIS all lycka framöver och hoppas att supportrar, partners och andra runt klubben kan ha förståelse för mitt och familjens beslut.

Inom kort kommer vi också att publicera en personlig hälsning från Calle i klubbens kanaler på sociala medier.

Calle Elfgren Nyström kom till GAIS från IK Sirius inför säsongen 2016 och har sedan dess haft en helt central roll i laget. Han har varit en del av mittlåset sedan sin ankomst till klubben och han tog över kaptensbindeln från Steven Old när denne lämnade under sommaren 2017. Totalt har han spelat 139 seriematcher och tio cupmatcher för klubben och har på dessa gjort 10 mål.

GAIS säger ett enastående stort tack till Calle för hans fem år i klubben och önskar lycka till framöver. Vi kommer att sakna dig!