Boris Lumbana klar för GAIS

GAIS förstärker truppen ytterligare inför höstsäsongen och knyter till sig Boris Lumbana. 

Boris Lumbana har tidigare spelat i Allsvenskan och Superettan för Örebro SK och Degerfors IF. För två år sedan valde han att satsa på en musikkarriär och la då skorna på hyllan. Tidigare under året kom längtan efter fotbollen tillbaka och han har under de senaste veckorna  tränat med Grönsvart.

Boris Lumbana kommenterar:

– Jag har själv sökt mig till GAIS och bett att få en chans att visa upp mig och efter hand har det gått allt bättre. Att vi nu är överens om en fortsättning känns riktigt bra och jag tror och hoppas att jag kan tillföra både kvalitet och energi till laget.

Patrik Ingelsten, huvudtränare i GAIS, kommenterar:

– Jag får erkänna att jag var lite skeptisk till att Boris skulle kunna hävda sig efter sitt uppehåll. Men han har på träning visat att han fortfarande håller måttet på elitnivå. Han kan spela på flera positioner och kommer att ge truppen ytterligare bredd. Dessutom är han en glädjespridare och ett energiknippe som tillför mycket även vid sidan av planen.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i styrelsen, kommenterar:

– Vi ser Boris som en breddspelare och har valt att ta in honom i vad vi tycker är en fördelaktig ekonomisk uppgörelse. Att han kommer in påverkar inte våra möjligheter att eventuellt förstärka truppen ytterligare. Vi har rimliga förväntningar på Boris men vet att det finns en bra uppsida i denna värvning

GAIS och Boris Lumbana har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.