Boris Lumbana förlänger med GAIS

GAIS sportråd har under sommaren arbetat för att förlänga kontraktet med ett antal spelare och nu är ytterligare en pusselbit i truppen 2022 klar – Boris Lumbana.

Boris Lumbana kom till GAIS under sommaren 2019 och blev snabbt en viktig del av laget. Han har sedan dess varit en central del av lagets ryggrad, dels som mittback och dels som central mittfältare. Nu har han förlängt sitt kontrakt med klubben och vi kommer att få se honom i grönsvart även säsongen 2022.

Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar förlängningen:

– Boris har varit mycket professionell under sin tid i GAIS och han har bidragit till laget med sin energi både på och utanför planen. Han är en stark duellspelare men också väldigt bolltrygg, en härförare med erfarenhet som är viktigt i en ung spelartrupp. Att han blir kvar ökar kontinuiteten i truppen och det känns bra att vi kommit överens så här tidigt. Jag tror att han kommer att ta ytterligare steg under sin fortsatta tid i GAIS och ser fram emot att jobba ihop med honom även nästa år.

Vi fick också ett snack med Boris Lumbana strax efter att han skrivit på det nya kontraktet.

Kul att höra att du har förlängt kontraktet med GAIS!

– Tack så mycket , det är ju det jag har velat hela tiden så det känns väldigt bra. GAIS är klubben som jag vill spela i och och det var kul att få veta att det var ömsesidigt. Det är här jag känner mig hemma.

Hur är känslan inför derbyt på tisdag?

– Det känns bra, jag tycker att vi studsar tillbaka senast mot Akropolis och gör en lite bättre insats än mot Brage. Jobbar vi vidare på det spåret så har vi alla förutsättningar inför matchen mot ÖIS.

Men vi har en svag resultatrad under de senaste månaderna. Har ni identifierat vad det är som felat?

– Vi gör ju uppföljning på alla matcher och går igenom både vad som varit bra och vad som måste förbättras. I princip kan man väl säga att vi varit med i alla matcher men att enstaka situationer och marginaler har gått lite emot oss. Ibland är det så lite som behövs för att man ska några extra poäng med sig, stolpe in, göra första målet. Men vi jobbar också hårt för att förbättra våra prestationer och det kommer att ge resultat framöver.

Vi har haft en del skador under våren och sommaren, är det något som påverkat?

– Det är så det är i fotboll, man får räkna med att man drabbas av skador under en säsong. Men v har fin bredd i truppen och om någon blir skadad kommer det att vara någon annan som kliver fram istället. Sedan har vi ju spelare på väg tillbaka också, Viktor och Aiden är tillbaka och Ricky har sett riktigt vass ut på träning.

Så vi reder ut den här situationen också?

– Ja då, det ska vi göra. Det gäller att jobba stenhårt på träning och match och då kommer också poängen. Det hade varit en svårare uppgift om vi känt att vi var underlägsna våra motståndare, men det har vi inte varit.

Vad förväntar du dig av matchen mot ÖIS?

– Det ska bli härligt att spela derby inför publik igen och få känna den där pulsen som infinner sig. Det är en speciell match och vi ser fram emot att gå ut på planen.

Läs mer om biljettinformation inför tisdagens bortaderby.