Boris Lumbana förlänger med GAIS

Arbetet med GAIS spelartrupp inför säsongen 2021 går vidare och nu är det klart att Boris Lumbana har förlängt sitt kontrakt med ett år.

Boris kom till GAIS under sommarfönstret 2019 och han har sedan dess bidragit med mycket energi både på och utanför planen. Under innevarande säsong har han varit en given del av Grönsvarts centrallinje, dels som mittback och dels som central mittfältare. Han har spelat 26 matcher under året och bara två utespelare har gjort fler (Weberg och Yarsuvat, båda 27).

Under tisdagen kom Boris och GAIS överens om en förlängning av kontraktet som gör att vi får se honom även under säsongen 2021.

Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar förlängningen:

– Boris har varit en av de mest stabila pjäserna i GAIS under året och har visat att han är kan spela på flera positioner. Han har från dag 1 varit mycket professionell och har under året blivit både starkare och snabbare, plus att han är helt magisk att ha i omklädningsrummet och som kollega. Det känns mycket bra att vi är överens om en fortsättning och min känsla är att han kan ta ytterligare ett steg nästa år.

Vi fick också tag på Boris Lumbana för ett snack om hur tankarna kring det nya kontraktet har gått och hur han ser på slutspurten av innevarande säsong.

Grattis till kontraktet Boris, hur är läget?

– Tack så mycket, det känns riktigt bra och därmed är läget också bra. Jag är hemma och tar det lugnt, sitter med gitarren och följer lite fotboll på tv samtidigt.

Hur har diskussionerna kring ett nytt kontrakt sett ut?

– Jag har hela tiden kommunicerat till GAIS att jag vill vara kvar så det känns väldigt bra att vi är överens om framtiden. Jag känner mig verkligen hemma i klubben och trivs bra med lagkamrater och tränare och alla runt omkring laget så jag är tacksam att få fortsätta ett år till.

Även om det gått lite upp och ner för laget så tycker jag att du har gjort en imponerande säsong. Hur ser du själv på det?

– Tack så mycket. Vi hade såklart hoppats på en säsong där det skulle gå bättre för laget som helhet, men vi hade det som bekant tufft inledningsvis. För egen del så känner jag att det sakta men säkert har gått åt rätt håll och jag är väldigt glad över att ha fått spela en hel säsong på elitnivå. Men jag har fått mycket hjälp längs vägen av lagkamrater och tränare och framför allt av vår fystränare Conor (Mc Donagh) som sett till att jag har fysiken för att klara av att spela på den här nivån.

Det är bara knappt 16 månader sedan som du kom till GAIS efter ett längre uppehåll från fotboll på elitnivå, det är en fin utveckling som vi fått se sedan dess.

– Tack igen, jag är väldigt glad för att jag fick den chansen och hoppas att jag kan fortsätta att utvecklas i klubben.

Du nämnde att du sitter med gitarren, håller du förresten igång din musikkarriär?

– Jag håller igång med musiken, absolut. Det är en viktig del av mitt liv. Nu spelar jag mycket för att koppla av, för mig är det viktigt att kunna tänka på något annat än fotboll mellan träningar och matcher och då spelar jag och skriver en del musik.

Vad blir det för låter som man skriver under en slutstrid i Superettan och dessutom under en pågående pandemi?

– Haha, jag hoppas att det inte påverka så mycket, för det lär ju knappast vara någon som vill lyssna på musik om just den typen av ämnen eller stämningar. Men jag spelar och skriver löpande i vardagen och så får vi se vad det blir framöver, om låtarna ska ges ut eller så.

Hur är stämningen på träningarna nu när serien börjar att dra ihop sig och det är riktigt viktiga matcher som väntar?

– Vi är inställda på att ge järnet på lördag och alla är införstådda med hur läget ser ut, men trots allvaret i situationen så skulle jag ändå säga att stämningen på träningarna är bra. Det finns en stark tro i gruppen på att vi har förmågan att lösa detta.

Lycka till på lördag, hoppas att vi kan ta ett kliv mot fastare tabellmark under fötterna.

– Ja, det är så vi ser på det. Vi ska göra allt som står i vår makt för att klara av det.