August Wängberg

August Wängberg är ny lagkapten i GAIS

GAIS har en ny lagkapten, och det är August Wängberg som tar över bindeln från Calle Elfgren Nyström inför den kommande Superettan-säsongen.

— Det känns svinkul! Det är en stor ära och en fin utmärkelse. Jag har ju gjort några säsonger i klubben och det var en självklarhet att tacka ja när jag fick frågan.

27-årige Wängberg kom till grönsvart i augusti 2017 och har sedan dess blivit en riktig publikfavorit med sina kvalitéer i både det defensiva och offensiva arbetet. Och han anser sig ha de ledaregenskaper som krävs för rollen.

— En ledare ska i handling visa hur vi tillsammans tar oss an en uppgift, och det är så jag tycker att jag är på planen. Men vi är många som är bra ledare, vi avlastar varandra. Det är en av anledningarna att det känns kul att vara kapten för just det här laget.

August är nöjd med försäsongen, och att laget i två av tre cupmatcher lyckades skapa ett bra samspel.

— Vi har en bra lagkemi! Jag tror att Superettan 2021 kommer att få se ett nytt GAIS, ett som har byggt vidare både på det vi hade i höst och det som hänt nu på försäsongen. Vi ska sätta vår tilltro till det tränarna säger åt oss att göra, och jag har bra förhoppningar om säsongen.

Det är en positiv August Wängberg i luren, som nyss kommit från ett pass mental coachning. Men på frågan om vad som förändras i och med bindeln så är svaret – inget?

— Bara för att jag är kapten så betyder det inte att det blir en rollförändring. Jag hoppas att jag har blivit utsedd tack vare det jag gjort hittills, så då ska jag inte börja bli någon annan person bara för att jag får en bindel på armen.

Vad tror du Calle tycker om att det är du som tar över som kapten?

— Jag tror att han hade blivit glad vem det än blivit, men han är en fin människa och en mycket god vän till mig så jag tror att han blir glad för min skull!