Arian Kabashi ser fram emot stämningen på Gamla Ullevi

Anfallaren Arian Kabashi som lånas ut från Elfsborg berättar om sin känsla inför säsongen i GAIS. Eftersom GAIS legat i Superettan en längre tid finns en hel del förväntningar att leva upp till berättar han.

Många boråsare har hoppats att Arian Kabashi ska blomma ut i Elfsborgs gulsvarta dress, men än så länge har genombrottet låtit vänta på sig. GAIS.se fick en pratstund med talangen som i år hoppas få visa sina bästa sidor på Gamla Ullevi – och som ser fram emot att få uppleva stämningen på vår arena.

Berätta kort om din historia som fotbollsspelare?

– Jag är uppvuxen i Bollebygd och som liten var min dröm att flytta till “storstaden” Borås. I Elfsborg började jag spela vid 13 års ålder, vidare till U17 och U19 där vi tog ett SM guld. Sedan tog jag mig upp till A-laget där jag spelade i 2 år och nu är det dags att spela för GAIS.

Beskriv dig själv som spelare? 

– Min position har alltid varit forward och på senare tid har jag spelat en hel del på kanten. Jag är fartfylld på plan och tränad som anfallare. Kämpar alltid efter att ta poäng och redan som liten började jag gilla att träna mycket avslut. En annan viktigt del är att kunna hjälpa de andra spelarna i laget, och lyfta varandra.

Vilket spelsystem föredrar du?

– Det är väldigt olika beroende från lag till lag och vilka lagkamrater man faktiskt spelar med. Jag har inget särskilt spelsystem som jag föredrar, men 4-3-3 är roligt då det finns många spelare på den offensiva planhalvan.

Är det extra press att spela för ett lag som Gais?

– Ja till viss del är det extra press eftersom GAIS har legat i Superettan under en längre tid. Det är en otroligt fin klubb som jag kommer att kämpa för, men störst press sätter jag nog på mig själv som spelare.

Hur har du blivit bemött av laget?

– I mitten på januari kom jag till GAIS och min känsla är hur bra som helst just nu. Bra tempo på träningarna och en härlig inställning, grabbarna hjälper mig att komma in i laget på många sätt.

– Kan man vara social så är det inga problem att komma in i gemenskapen och det finns mycket stöd från klubben. Just nu håller jag på att lära känna laget och hur de andra spelarna tänker. Det underlättar när man känner varandra utanför planen att spela ihop på ett mer naturligt sätt.

År 2015 var du med på listan som landets största anfallslöften enligt Fotbolldirekt. Hur känns det när du ser tillbaka på detta?

– Det är först nu efter några år som jag förstår vilka grymma år jag hade. Det är väldigt bra minnen som väcks till liv och självklart är det alltid kul att läsa sånt här.

Om du skulle ändra någon regel i fotbollen, vilken skulle det vara?

– Att ta bort bort VAR, videosystemet där flera domare tillsammans går igenom svårbedömda beslut för att hjälpa huvuddomaren. Jag vill att fotboll ska vara gammalmodigt, det ska vara känslor i den här sporten.

Vilken egenskap skulle du vilja ha som fotbollsspelare?

– Att alltid vara ett eller två steg före alla andra vare sig de är med eller utan boll, att ha blick för spelet.

Hur går dina tankar inför säsongen?

– Jag vill dra igång nu, haha!

– Det är skönt nu när tävlingsmatcherna har börjat. Jag hoppas att det ska gå så bra som möjligt för GAIS förstås och för min egen del. Det är väldigt lätt att “prata” i den här sporten men det viktigaste är att faktiskt kunna visa det ute på plan och leverera.

– Jag har inte varit på Ullevi ännu och har hört att det ska vara riktigt bra stämning där!
Göteborgsderbyn är också något som ska bli riktigt roligt, både inramningen och inställningen i sin helhet. När matcherna blir en kamp om vilket lag som är bäst i stan.

Tack Arian och stort lycka till i GAIS!

Text: Lizanna Nordlander
Foto: Mikael Josefsson