Aaron Drinan

Aaron Drinan om sin första tid i GAIS: “Klart jag vill ha mer speltid”

Aaron Drinan har spelat fotboll sedan barnsben. Han växte upp i Cork på Irland, och det var där karriären började spira innan han han 2018 fick kontraktet med Ipswich Town FC i den brittiska tredjeligan. För en knapp månad sedan blev det klart att han skulle lånas ut till GAIS under resten av säsongen. Och trots att det än så länge bara blivit 45 minuter i den grönsvarta tröjan så trivs anfallaren Drinan bra i klubben.

– Jag har börjat förstå hur tränaren vill att jag ska spela, och hur mina lagkamrater spelar. Så det blir lättare för mig ju mer tiden går. Självklart önskar jag att jag får mer speltid i matcherna men det är upp till tränaren, och jag kan bara göra mitt bästa för att bevisa att jag förtjänar en plats.

När han först kom hit för provspel fick han direkt ett gott intryck av GAIS. Han kunde utläsa att det var en familjär klubb där alla tar hand om varandra, och att det viktigaste målet var att ta klubben tillbaka till Allsvenskan, där man hör hemma. Och den bilden har befästs under de veckor han varit här efter att kontraktet skrevs.

Nu känner jag killarna i laget bättre, och jag behöver aldrig vara ensam. Efter träningarna så går vi och äter tillsammans, eller hänger hemma hos någon och spelar FIFA. Det är bra killar och vi trivs ihop.

Fotbollsmässigt ser han skillnader mellan Sverige och England. Där det engelska spelet handlar mycket om det fysiska och att jaga boll, tycker han att träningspassen i Sverige är mer tekniska med fokus på detaljer och lagspel.

– Det är en väldigt bra erfarenhet att få nya insikter om olika sätt att spela och träna. Det kommer jag ta med mig och ha nytta av oavsett om jag skulle stanna här, spela i ett annat land eller om jag åker tillbaka till England.

Och Aaron Drinan kan definitivt se en framtid på svenska fotbollsplaner.

– Jag älskar att vara här i Göteborg. Får jag ett bra erbjudande så kan jag absolut tänka mig att stanna.