Gårdsten-1

Vill du hjälpa GAIS att bidra till ökad integration i samhället?

Integrationsprojektet som GAIS och Gårdstensbostäder driver ihop får mycket positiv feedback från deltagare och deras familjer. Men för att kunna förlänga och utöka verksamheten behöver vi fler sponsorer.  Nu söker vi dig som vi bidra till ökad integration i Gårdsten och i Göteborg.

En del av GAIS urstarka varumärke handlar om klubbens starka sociala och samhälleliga engagemang. Det resulterade under våren 2016 i att GAIS och Gårdstensbostäder ett samarbete för att driva fotbollsträning och läger med sommarfotboll för killar och tjejer mellan 6-12 år i Gårdsten. Aktiviteterna har genomförts med ledare och instruktörer från GAIS i syfte att bidra till en positiv situation och miljö för barn och ungdomar i förorten.

Nu, ett knappt år efter det att arbetet startade, kan vi glädjas åt mycket positiv respons från ledarna och Gårdstensbostäder men framför allt från de killar och tjejer som deltagit i aktiviteterna och deras familjer.

GAIS klubbchef Erik Bergkvist berättar:

– Det är fantastiskt roligt att vi får så positiv feedback från alla inblandade parter, inte minst från deltagarna och deras familjer. Med tanke på de fina resultaten har vi givetvis diskuterat förlängning av samarbetet med Gårdstensbostäder och en utökning av verksamheten på plats. Men just nu är vi lite bakbundna rent ekonomiskt och vi kommer att behöva ytterligare partners för att utveckla det.

– De ledare och andra som är engagerade i projektet gör ett jättejobb med väldigt knappa resurser och jag är säker på att vi skulle få se ytterligare positiva effekter om vi kunde vara mer långsiktiga i arbetet.

– Så finns det företag eller andra organisationer som brinner lite extra för integration så är man mer än välkommen att höra av sig till mig. Det kan vara någon av GAIS befintliga partners eller för den delen någon för oss helt ny samarbetspartner.

Under vintern går projektet vidare med inomhusträning för de utpekade åldrarna och alla som är intresserade av att vara med är varmt välkomna. Är du intresserad av att vara med och stötta projektet, eller känner någon som vill vara det, så hör gärna av dig till kansli@gais.se.

Fotocredd: Gårdstensbostäder