GAIS-ÄFF-8

Välkommen till GAIS internmatch på Valhalla

I morgon spelar GAIS en internmatch där ett antal provspelare och killar från Akademin får möjlighet att mäta sina krafter med spelare från A-truppen.

I år har tränare Benjamin Westman ändrat lite i planeringen inför den nya säsongen och det innebär att laget redan har tränat i drygt två veckor. Alla kontrakterade spelare har varit på plats och fått sällskap av en del nya ansikten som gärna vill slå sig in i truppen till nästa år. I morgon har du chans att göra din egen utvärdering av såväl befintliga som nya spelare när det vankas internmatch.

GAIS. se ringde upp Benjamin Westman för att stämma av läget inför matchen.

Hej Benjamin, hur är läget och hur går det med träningen?

– Det är bara fint. VI har haft en bra period och det har varit nyttigt att både bibehålla flåset på befintliga spelare men också att testa en del nya killar. Det är ju en klar fördel med att få köra på med provspelare under december istället för i januari och februari eftersom vi förhoppningsvis kan sätta huvuddelen av truppen lite tidigare. Så jag är nöjd med vad vi fått ut av att göra om lite i planeringen inför den nya säsongen och komma igång lite tidigare.

Hur många är det som varit med och tränat nu under december?

– Vi har mestadels varit någonstans kring 15-20 utespelare och två målvakter. Idag var vi 22 och kunde köra spel på hela plan vilket var en bra uppladdning inför internmatchen i morgon. Då kommer vi att spela 3*30 min är tanken och vi kommer att göra två lag som utgångspunkt, men sedan säkert flytta runt lite efter hand. Det är ju viktigt för provspelarna att de får chans att visa upp sig i så rättvisa förhållanden som möjligt.

Apropå provspelare, har ni hittat några guldkorn bland de som visat upp sig?

– Jag tycker att det är flera av provspelarna som visat bra kvaliteter men det får jag återkomma till när vi tagit beslut om vilka vi vill försöka gå vidare med, eller kanske till och med kommit i mål med ett kontrakt. I morgon kommer vi att få sex ett antal provspelare och det handlar till att börja med om Cornelis Leckborn från Kongahälla och Arvin Shojaee från Qviding som varit med oss sedan vi startade. Sedan har vi ju våra fyra britter såklart, alltså Kene Okafor, Laste Dombaxe, Jeffrey Monakana och Loth Kalala, och dom kommer också att vara med i morgon. (Du kan läsa mer om dessa spelare i en tidigare artikel på GAIS.se).

– Men dessutom är det faktiskt ett antal nya namn som anslutit under december och som kommer att vara med i morgon. Det handlar t ex om Vlado Zlojutro som närmast kommer ifrån Ängelholms FF men som tidigare spelat i både Allsvenskan och Superettan med Hammarby, Öster och Värnamo. Det är ju en intressant spelare som har fina offensiva kvaliteter och som haft ett tacksamt läge under året när ÄFF gått kräftgång. Det är ju positivt att en så etablerad spelare vill testa med GAIS, det tycker jag säger något om att han verkligen vill att det ska gå i lås.

– Vidare är också är Linus Ewenborg och Sebastian Möller med och tränar. Linus är en duktig forward från Skoftebyn som öste in mål i division 2 under detta året. Sebastian är en ung back som spelat i tvåan med Vinberg och gjort det bra. Båda dessa herrar och Vlado kommer att vara med under matchen i morgon.

– VI kommer också att komplettera med några namn från GAIS U19 som Anton Salihu, Emin Grozdanic och Phew Paulsson. Så det blir många nya ansikten för den som eventuellt kommer och tittar på matchen.

Ja, vad gäller för oss som vill komma och titta?

– Vi spelar på den ordinarie träningstiden i morgon, tisdag 13/12 och vi startar kl. 10.00. Det är helt ok att komma och titta såklart och det hade varit roligt om vi får några tappra åskådare på läktaren så alla Gaisare är välkomna.