2126

Välkommen till GAIS, Daniel Janevski

GAIS har startat kommande säsongs bygge och redan nu kan ett första nyförvärv presenteras. Från IK Oddevold ansluter Daniel Janevski som är kontrakterad till och med säsongen 2018. Vi tog ett snack med klubbens senaste tillskott.

Med numera nedlagda Lundby IF som moderklubb byter den nu 24-årige allroundspelaren blåvita Oddevold och Rimnersvallen mot grönsvarta GAIS och Gamla Ullevi. Division ett byts således också mot Superettan.

– Jag vill spela högre upp så Superettan lockar. Jag har spelat i division 1 ett tag nu och då vill man ta det steget upp, berättar Daniel

Innan sina två år i Oddevold har Daniel representerat BK Häcken som ung och som senior även FC Trollhättan. Under de senaste månaderna har kontakten funnits mellan parterna.

– De har haft koll på mig och min agent har skött det mesta. Sedan har jag träffat tränaren och ledningen.

Och då var det inte mycket att tveka på?

– Absolut inte!

Du är allround, men var ser du dig själv konkurrera?

– Jag ser mig själv som mittfältare och mittback, seden kan jag som sagt spela på många positioner.

Daniel är en reslig herre som med sina 189 centimetrar i strumplästen även blir en tillgång vid fasta situationer. Hur låter det då när han själv beskriver sig som spelare?

– Jag är en teknisk och spelskicklig spelare, som kommer tillföra vinnarmentalitet!

Och hur låter det när du beskriver dig som person och dina intressen?

– Som person är jag oftast positiv och en glädjespridare. Jag kollar rätt mycket på Serie A, Premier League och La Liga. Men självklart en hel del Allsvenskan och Superettan också.

Favoritlaget är stiligt randigt och hittas i Milano. Dock är den gröna färgen bytt mot en blå och inte oväntat var det en viss Ibrahimovic från Malmö som påverkade valet av klubb när han kritade på för Inter. Och likt den långe skåningen så är hängivenheten och målmedvetenheten stor hos Daniel när nästa säsong förs på tal.

– Mitt personliga mål är att slå mig in i startelvan och leverera!

Att Daniel är glad över att ha skrivit på för GAIS är uppenbart och uppenbart är också att tränare Benjamin Westman är nöjd med sitt förvärv. Så här lyder Benjamins omdöme om Daniel:

– Daniel är en intressant och formbar spelare som kommer vara nyttig för oss framöver!

– Dels så kan han täcka hela backlinjen på ett bra sätt, men han kan även spela i princip överallt på mitten. Han är helt enkelt en multifunktionell spelare som kommer växa i en miljö där han är inringad av bra spelare!

Vi hälsar Daniel varmt välkommen till GAIS och önskar honom ett stort lycka till!

Text: Daniel Björnalm