image

Välkommen att njuta av ett lyckligt slut

GAIS möter i Superettans sista omgång IF Sirius och detta är en match som kommer att präglas av glädje och framtidstro. Så ta till vara tillfället och kom med för att stötta och hylla alla som bidragit till att säsongen får ett lyckligt slut.

Under de senaste åren är det inte vid många tillfällen som vi Gaisare kunnat gå på match utan oro över resultatet såväl i den egna matchen som i seriekonkurrenternas dito. Men nu väntar faktiskt just en sådan match eftersom kontraktet säkrades i förra omgången. Så passa på nu alla Gaisare, gå på match på söndag 1 november kl. 14.30 och njut av underhållningen både på planen och läktaren och njut av säsongens lyckliga slut.

På söndag är det verkligen läge ta fasta på orden i gamla slagdängan Det är underbart att vara Gaisare: ”Vi ska sjunga så det ekar i betongen, vi ska hylla gamla GAIS vårt ideal”. För då har vi chansen att hylla spelare, ledare och supportrar som klarade av att vända trenden och säkra ett lyckligt slut på säsongen.

Vaiho i topp i målvaktsligan

Så nu är det läge att säga tack för säsongen till Tommi Vaiho som är den ende i GAIS spelat samtliga 29 matcher under säsongen. Dessutom leder Tommi seriens målvaktsliga i överlägsen stil om man räknar antal gjorda räddningar. Totalt har han gjort 133 räddningar och den minnesgode kommer enkelt ihåg många av dessa som matchavgörande.

Strax efter Vaiho i antalet gjorda matcher kommer Kieron Cadogan och Patrik Ingelsten med sina 27 respektive 26 matcher. Det är också dessa båda herrar som vi hittar i toppen på lagets poängliga där båda har assisterat till tre mål medan Ingelsten har hittat nätet sex gånger mot Cadogans fem. Vi Gaisare minns naturligtvis Kierons tre mål i de två senaste matcherna mot Syrianska och BP med extra glädje eftersom det var då som kontraktet säkrades. I Patriks fall så är det värt att nämna de två målen hemma mot BP respektive Mjällby som visar sig väldigt viktiga när man tittar i tabellen. Dessutom gjorde båda dessa herrar mål i den viktiga bortavinsten i Varberg.

Vi ska också hylla rutinerade Reuben Ayarna och energiske Johan Lundgren som gjort 26 respektive 25 matcher under året. Reuben har som vanligt agerat med stort lugn när han styrt spelet från sin centrala position på mitten och har i år också gjort sitt blott andra mål någonsin på drygt 110 seriematcher för GAIS. Medan Lundgren, som förstärkte GAIS inför säsongen, har bidragit med fyra mål och lika många assist och delar poängligans andraplats med Cadogan. Två av Johans mål på Gamla Ullevi har varit direkt poängräddande, dels kvitteringen till 1-1 mot AFC United och dels 2-1-målet mot Degerfors.

Viktiga insatser av nyförvärv

Två andra nyförvärv, Calle Svensson och Bragi Bergsson, är också värda beröm för sina respektive första säsonger i den grönsvarta tröjan med 23 respektive 18 matcher. Bragi ligger dessutom på fjärde plats i GAIS poängliga med tre mål och lika många assist och ett av målen var grunden till de tre poäng som laget vann i bortamötet med AFC United. Hyllningar går också till nyförvärven Sebastian Starke-Hedlund, Luther Singh och Wagsley som alla gjort avgörande insatser under hösten. Du minns väl t ex Luther Singhs kandidat till årets mål hemma mot Degerfors?

På söndag är det också läge att sjunga om Malkolm Moenza, Linus Tornblad och Björn Andersson som alla spelat 23 matcher och dessutom hamnat i målprotokollet och där Malkoms kvittering på övertid hemma mot Östersund var extra viktig. Vi säger också tack till Sandeep Mankoo och Richard Ekunde som fått flytta runt mellan olika positioner i backlinjen och gjort det bra, Adam Eriksson som varit tongivande när han fick chansen i de senaste matcherna, Yussif Chibsah och David Björkeryd som båda varit bra efter skadefrånvaro.

Tack också till U-spelarna Guli, Bajaha och Djurovic som samtliga bara gjort två inhopp vardera under säsongen men som säkert har en ljus framtid i grönsvart. Detsamma gäller också för Pule, Shkelqim och Bryan – vars mål på övertid i bortamötet mot Degerfors inför den stora GAIS-klacken är ett minnesvärt ögonblick från säsongen.

Självklart måste vi vid matchen också uppmärksamma Kenneth Gustafsson och Joel Anell, vars säsonger plågats av skador men där båda bidragit med energi och GAIS-anda när det som bäst har behövts. Och sist men inte minst, vid årets sista match är nya tränarparet Jesper Ljung och Benjamin Westman värda extra applåder för att ha lotsat laget rätt när det gällde som mest.

Välkommen att hylla GAIS

Till matchen mot Sirius saknas jämfört med BP borta Stefan Djurovic och Patrik Ingelsten, den senare på grund av en muskelbristning. In kommer istället Danny Ervik och Richard Ekunde. GAIS har tagit ut följande 19-mannatrupp som reduceras till 18 spelare inför matchen:

Tommi Vaiho, Magnus Berglöf, Danny Ervik, Richard Ekunde, Calle Svensson, Sebastian Starke Hedlund, Björn Andersson, Malkolm Moenza, Sandeep Mankoo, Yussif Chibsah, Reuben Ayarna, Arnar Bragi Bergsson, Adam Eriksson, Johan Lundgren, Alieu Bajaha, Kieron Cadogan, Pule Maraisane, Linus Tornblad och Wagsley.

Så välkommen till Gamla Ullevi för att hylla laget, spelarna och ledarna som nu säkrat plats i Superettan även 2016. Inte för att GAIS som klubb är nöjda med årets placering, men det nya kontraktet ger oss energi att satsa inför det nya året.

Tack också från klubben till alla trogna grönsvarta supportrar. Ert stöd på både hemma- och bortaplan har som vanligt varit enastående. Insatserna t ex mot Degerfors borta, Syrianska hemma och vid träningen inför samma match har betytt mycket för laget. Vi applåderar givetvis er också. Tack för i år och välkomna tillbaka när vi startar om 2016. För nästa år, då j***ar!

Välkommen att stötta GAIS och njuta av ett lyckligt slut söndagen den 1 november kl. 14.30 på Gamla Ullevi. Väl mött!