Erik-Westermark-2

Valhalla kl. 15.00: GAIS jagar årets tredje seger

Idag spelar GAIS årets tredje försäsongsmatch och i förhandssnacket är det mycket fokus på anfallsspelet. Här hittar du den grönsvarta startelvan och de tröjnummer som gäller för dagen. Välkommen till Valhalla för att se när Atelterna ska slå tillbaka Tvååkers IF.

Under senaste veckan har GAIS trupp plågats av sjukdom då förkylning och influensa drabbat flera av killarna. Sedan matchtruppen togs ut igår har Grönsvart tvingats till två sena ändringar sedan Malkolm Moenza och Luka Mijaljevic drabbats av samma symptom som tidigare avhållit några av lagkamraterna från träning och match. Det innebär att dagens trupp får påfyllning från GAIS Akademi och U19-laget och du hittar hela truppen nedan.

Så startar GAIS idag

GAIS kommer att starta matchen med Tobias Johansson i mål. Det blir Tobbes årsdebut mellan stolparna och vi hoppas att han kan följa upp kollegan Damir Mehics fina facit med två nollor i de tidigare matcherna.

Framför den lovande keepern hittar vi en fyrbackslinje med Sebastian Möller till höger och Niclas Andersén till vänster medan mittlåset utgörs av Daniel Janevski och Alexander Leksell. Den grönsvarta försvarslinjen består därmed helt och hållet av spelare som är nya i årets trupp men förhoppningsvis kan den stabila grönsvarta defensiven som vi sett tidigare bestå även idag.

Efter matchen mot Norrby fick ytterbackarna också mycket beröm av Benjamin Westman för det offensiva spelet. Då lyckades  Makrillarna skapa många 2 mot 1-situationer på båda kanterna och det blir spännande att se om killarna kan återupprepa det idag.

På mittfältet får Andreas Peterson och Pascal Olsson förtroende i de balanserade rollerna.  Den centrala duon flankeras av Johan Svahn och Arvin Shojaee och Erik Westermark tar steget upp i rollen som 10:a. Westermark tog klivet upp i denna position under delar av andra halvlek mot Norrby och visade direkt potential med fina löpningar i djupet.

På topp spelar Dardan Rexhepi som därmed gör sin första start för året.  Anfallsstjärnan visade ju stor potential under hösten och han är säkert sugen på att öppna målkontot för året idag.

Håll gärna utkik efter hur GAIS siktar på att kunna spela sig ur situationerna på egen planhalva. Det var tydligt i matchen mot Norrby att laget hade drillat just dessa situationer och det lär synas även idag. Under veckan har Atleterna lagt ytterligare  fokus på uppspel och förhoppningsvis kan mittfältare och forwards visa exempel på att det egna spelet börjar sitta allt bättre.

Mot Norrby var det också tydligt att fasta situationer kan bli ett farligt vapen för Grönsvart i år. Om lagkamraterna kan hitta rätt positioner i boxen så kan GAIS kanske göra säsongens första mål på något av Johan Svahns känsliga inspel.

Inför matchen

Detaljerna:
Vad: GAIS-Tvååkers IF.
När: Lördag 11/2 kl. 15.00.
Var: Valhalla.
Entré: 50 kr för vuxna (betalas kontant eller via Swish 123 018 6734) och gratis för barn och ungdomar under 13 år.

Matchtruppen:
Dagens trupp ser ut enligt följande:

1. Damir Mehic
2. Emin Grozdanic
3. Daniel Janevski
5. Niclas Andersén
7. Johan Svahn
8. Andreas Peterson
9. Dardan Rexhepi
11. Arvin Shojaee
12. Erik Westermark
14. Alezander Leksell
17. Aiden Harvey
18. Pascal Olsson
19. Joakim Thornberg
24. Sandigi Zacky Jobe
25. Kenan Taci.
27. Tobias Johansson
28. Sebastian Möller
29. Phil Paulsson

Startelvan:
Startelvan ser alltså ut som följer (4-2-3-1):

27. Tobias Johansson

28. Sebastian Möller
3. Daniel Janevski
14. Alezander Leksell
5. Niclas Andersén

8. Andreas Peterson
18. Pascal Olsson

7. Johan Svahn
12. Erik Westermark
11. Arvin Shoajee

9. Dardan Rexhepi

Glöm ej!
Till sist vill vi också understryka vikten av att du köper årskort inför årets säsong. Om du inte redan gjort det så gör du det via denna länk. Tack på förhand!

Foto: Lars Ekström.