vaiho

Vaiho fortsätter i GAIS

Många anser att han var GAIS bäste 2015 och nu är det klart att Tommi Vaiho fortsätter i klubben ytterligare en säsong. Frågan ”Vad händer med Vaiho?” har troligtvis varit den mest frekvent ställda inom GAIS-led under vintern.

– Det skall bli jätteroligt med ett nytt lag i år och det känns som det kommer bli en stark trupp till seriestart. Vi får ett par bra månader ihop nu och det känns som det kan bli ett kanonår, säger den 27-årige målvakten.

Tommi Vaiho kom från Djugårdens IF till GAIS säsongen 2013. Sedan dess har han varit självklar förstamålvakt. Under tre säsonger i superettan har Tommi Vaiho spelat 89 seriematcher för GAIS, alltså samtliga seriematcher utom en som han missade på grund av avstängning. Tommi har befunnit sig i Stockholm under uppehållet och ägnat sig mestadels åt längskidåkning, löpning och alternativ träning där kroppen svarat bra med en viktnedgång på 7 kg och en klart förbättrad kondition.

– Det har inte blivit så mycket fotboll men jag har fokuserat på att komma i form och bli starkare och lättare, förklarar Tommi.

Till den kommande säsongen har GAIS värvat landslagsmeriterade målvakten Jesper Johansson vilket sannolikt kommer att vässa konkurrensen, något som Tommi tycker är bra.

– Jag ser bara positivt på konkurrensen. Vi tvingas båda att utvecklas och kämpa hårdare. Ingen kan nöja sig utan vi får bara gasa och visa vem som skall stå. Vi kommer kunna lära oss mycket av varandra, säger Tommi.

Chefstränare Benjamin Westman är nöjd med att det till slut löste sig med Tommi och är nöjd den uppkomna konkurrenssituationen.

– Det gör ju framförallt att vi får en otroligt intressant målvaktsuppsättning med två mycket kompetenta målvakter. En beprövad stark målvakt och en mycket intressant ung talang som i allra högsta grad är med och krigar om att ta platsen, säger Benjamin Westman.

– Vi vill ha två spelare på varje position som har hög kvalitet. Det arbetar vi för att få till bland utespelarna och har nu ordnat även på målvaktssidan. Det är en optimal situation med konkurrens på varje plats vilket också kommer ge oss en bättre träningskultur i GAIS, fortsätter Benjamin.

GAIS sportchef Fredrik Mohlin har nu gjort klart med två målvakter på fyra dagar och är nöjd med besättningen.

– Det här blir bra, nu kör vi! Kommenterar sportchef, Fredrik Mohlin.

Kontraktet sträcker sig över 2016.