Vad hände sen? Del 2 – Emilio Rossi

Näst ut i serien ”Vad hände sen?” blir Emilio Rossi som representerade GAIS mellan 2006 och 2012. Karriären startade i BK Häcken för att sedan hamna i GAIS som 14-åring. Emilio återvände sedan till BK Häcken där två SM-guld bärgades. Emilio har också representerat Torslanda IK, Lärje/Angered IF, Lindome GIF och Norrby IF.

Vem är Emilio Rossi?

Jag är en kille som har älskat fotboll sedan jag var liten, bollen fanns alltid med och jag hade turen att växa upp tillsammans med en bror som brann precis lika mycket. I övrigt skulle jag beskriva mig som en lugn och generös person som vill alla i min närhet väl.

Berätta om karriären så här långt!

Jag startade i BK Häcken med min ett år äldre bror Paulo vilket gjorde att jag fick spela och träna med killar som var äldre direkt. Jag lämnade Häcken när jag var 14 år och kom då till GAIS där jag ingick i den duktiga årskullen 1992. Den talangfulla årskullen leddes mycket förtjänstfullt av Göran Gulic, Peter Lachonius och Leif Nyman. Därefter återvände jag till BK Häcken där jag faktiskt tog två SM-guld!

Efter det har jag även representerat Torslanda, Lärje/Angered, Lindome och Norrby IF.

Höst och vinter – då blir det futsal för dig?

Precis, futsal har varit en viktig faktor i min utveckling genom det kvicka spelet som ställer höga krav på teknik och speluppfattning.

I september blev Emilio klar för en andra sejour i IFK Göteborg Futsal och i dagarna då jag hade kontakt med Emilio gjorde han landskamp nummer 32 och 33 i dubbelmötet mot Tyskland vilket resulterade i en vinst och en förlust.

I kvalet till division 3 föll tyvärr KF Velebit mot IFK Skövde.

Vilka minnen har du från din tid i GAIS?

Framförallt minns jag alla cuper vi åkte runt och deltog i – och faktiskt oftast vann. Tyvärr minns jag också den sura förlusten i semifinalen i PSM mot IFK Norrköping 2008. Vi förlorade matchen med ett självmål och IFK Norrköping tog sedan hem SM-guldet.

Och framtiden?

Framtiden ser ljus ut tycker jag. Är ingen person som stressar upp mig över framtiden direkt.

Avslutningsvis önskar Emilio GAIS all lycka i framtiden och passar med att vi är en viktig klubb som behövs på den absolut högsta nivån!