GAIS-ÖIS-6

Utmärkt spelschema för GAIS under vår och sommar

Strax före jul spikades spelschema för de 17 första omgångarna i Superettan 2017 och GAIS har fått i det närmaste full pott ur supporterperspektiv. Så nu är det dags att ta fram almanackan för det nya året och börja planera in den nya säsongen.

GAIS har fått ett riktigt bra spelschema för vårsäsongen! Seriepremiär i Borås en söndag och hemmapremiär lördag veckan efter känns som en nära nog perfekt start på Superettan 2017. Hemmamötet med Helsingborgs IF ligger sedan redan i fjärde omgången och under våren och sommaren kommer också ex-allsvenska Gefle IF, Trelleborgs FF, Åtvidabergs FF, Östers IF och Falkenbergs FF på besök.

De bortamatcher som kräver en längre resa, t ex Stockholm, Södertälje, Degerfors och Gefle ligger alla på lördagar eller söndagar. Av de längre bortaresorna så är det faktiskt bara matchen mot IK Frej som är planerad på en dag då man inte är ledig både matchdagen och dagen efter. Att sedan bortamatcherna mot Öis (torsdag), Varbergs BoIS (onsdag) och Falkenbergs FF (fredag) är planerade till veckodagar ska förhoppningsvis också fungera bra för lagets supportrar.

Från GAIS sida tycker vi att detta känns som att vi har fått till ett spelschema som är nära nog optimalt ur ett supporterperspektiv och vi hoppas att detta kan locka till ökande publiksiffror på både hemma- och bortaplan. Om du inte redan har köpt ditt årskort för 2017 så gör du det via denna länk.

Serien rivstartar med flera publikfester

Seriepremiären går i år av stapeln på fina Borås Arena och för motståndet står nykomlingen Norrby IF. Alla vet ju att det är som svårast att tampas med nykomlingar i seriens inledning så GAIS hoppas på att få se ett stort bortafölje som stöttar Atleterna för att öka chanserna till 3 poäng. Matchen spelas söndagen den 2:a april kl. 17.00 och supporterklubbarna kommer naturligtvis att skicka ett större antal bussar till Borås denna dag. Boka in denna högtidsdag redan nu så kan du boka plats på någon av bussarna lite längre fram.

Hemmapremiären spelas mot Dalkurds FF och är fastställd till lördagen den 8:e april kl. 16.00. Man kan tänka sig att En Trappa Upp sedvanligt öppnar lite tidigare än vanligt för GAIS hemmapremiär och att det kommer att arrangeras en marsch från Kyrkogatan till Gamla Ullevi i god tid före matchen. Det kommer självklart mycket mer information om detta närmare inpå matchen, men sätt ett streck i kalendern redan nu.

Söndagen den 16:e april åker GAIS i den tredje omgången till Södertälje Fotbollsarena för match mot Syrianska FC. Matchtiden är fastställd till kl. 17.00 vilket innebär att man är tillbaka i Göteborg sent på kvällen, men vad gör väl det? Matchen spelas på Påskdagen vilket innebär att de flesta av oss är lediga dagen efter.

I den andra hemmamatchen som ingår i omgång 4 kan vi också vänta oss storpublik. Då kommer forna allsvenska klubben Helsingborgs IF till Gamla Ullevi under ledning av tidigare GAIS-tränaren Peo Ljung. Den matchen går lördagen den 22:a april kl. 16.00 och även i detta fall lär det bli större samling på stan och marsch till arenan.

Vårderby i maj

I den femte omgången väntar precis som i premiären en kortare bortaresa då det är Falkenbergs FF som står för motståndet. Denna match är säkert extra rolig att vara med på då hallänningarna invigt sin nya Falcon Alkoholfri Arena bara några veckor tidigare. Denna match är nu fastställd till att spelas den 28:e april kl. 19.00 så det passar bra att planera att gå från jobbet någon timme tidigare denna fredag.

En vecka senare väntar en ny fredagsmatch då GAIS tar emot IFK Värnamo den 5:e maj kl. 19.00 och därefter följer två viktiga bortamatcher i vårt närområde. Den första av dessa är vårderbyt mot Örgryte IS FF som spelas på Gamla Ullevi torsdagen den 11:e maj kl. 19.00. Så även i omgång sju kan du förvänta dig att GAIS ska färga stan i grönt och svart under uppladdning och marsch till vår hemmaborg. Vi hoppas såklart på minst lika stor uppslutning av Gaisare som i höstderbyt 2016 och ett mål, vid sidan av att ta tre poäng, är givetvis att dominera arenan på läktaren.

En knapp vecka senare, onsdagen den 17:e maj, väntar bortamöte med Varbergs BoIS och avspark är fastställd till kl. 19.00. Alltså passar det bra att planera för att gå från jobbet i hygglig tid även denna dag så du kan följa med i bussarna till Påskbergsvallen.

Den 23:e maj, vilket är tisdagen Kristi himmelsfärdsveckan, tar GAIS emot det tredje laget som trillade ur allsvenskan förra säsongen, Gefle IF. Då gäller det att vara på plats på Gamla Ullevi i tid för matchstart som är kl. 19.00.

Sommaren bjuder på flera guldkorn

Omgångarna 10-13 spelas i maj-juni och då väntar ytterligare fyra matcher mot lag med allsvenska meriter. I tur och ordning tar sig Atleterna då an Degerfors på bortaplan, Fotbollsföreningarna från Trelleborg och Åtvidaberg på hemmaplan och därefter blir det besök i huvudstaden för möte med BP. De båda bortamatcherna ligger båda på lördagar medan hemmamatcherna spelas en måndag respektive söndag.

Innan det är dags att ta sommaruppehåll får GAIS ånyo styra mot Stockholm för möte med IK Frej. Denna match spelas på söndagen i midsommarhelgen kl. 17.00. Efter denna match tar spelare och ledare några veckors ledigt innan det är dags att samlas för att ladda för omstart av serien som blir på Gamla Ullevi den 24:e juli kl. 19.00. Då är det återigen ett ex-allsvenskt lag som kommer på besök, nämligen Östers IF som ju leds av förre GAIS-tränaren Thomas Askebrand.

Därmed är första halvan av serien avslutad och från och med omgång 16 vänder serien för returmöten mellan lagen. För GAIS del väntar du först Gefle på bortaplan lördagen den 29:e juli och därefter FFF på Gamla Ullevi lördagen den 5:e augusti kl. 16.00.

Spelschema omgång 1-17

Hela spelschemat för GAIS i de 17 första omgångarna av Superettan 2017 ser ut som följer:

Omgång 1: Norrby IF – GAIS söndag 2:a april
Omgång 2: GAIS – Dalkurds FF lördag 8:e april kl. 16.00
Omgång 3: Syrianska FC – GAIS söndag 16:e april kl. 17.00
Omgång 4: GAIS – Helsingborgs IF lördag 22:a april kl. 16.00
Omgång 5: Falkenbergs FF – GAIS fredag 28:e april kl. 19.00
Omgång 6: GAIS – Värnamo fredag 5:e maj kl 19.00
Omgång 7: Örgryte IS FF – GAIS torsdag 11:e maj kl. 19.00
Omgång 8: Varbergs BoIS – GAIS onsdag 17:e maj
Omgång 9: GAIS – Gefle IF tisdag 23:e maj kl. 19.00
Omgång 10: Degerfors IF – GAIS lördag 27:e maj kl. 18.00
Omgång 11: GAIS – Trelleborgs FF måndag 5:e juni kl 19.00
Omgång 12: GAIS – Åtvidabergs FF söndag 11:e juni k lkl. 15.00
Omgång 13: IF Brommapojkarna – GAIS lördag 17:e juni kl 16.00
Omgång 14: IK Frej Täby – GAIS söndag 25:e juni kl. 17.00
Omgång 15: GAIS – Östers IF måndag 24 juli kl. 19.00
Omgång 16: Gefle IF – GAIS lördag 29:e juli kl. 16.00
Omgång 17: GAIS – Falkenbergs FF lördag 5:e augusti kl 16.00

Köp ditt årskort nu!