bgu21gaislsk

U21: GAIS – Ljungskile slutade SK 2-1

Efter förra veckans snöpliga uddamålsförlust mot Utsikten (1-2) så var det igår dags för vårt U21 lag att studsa tillbaka in på vinnarspåret igen. Ljungskile besökte oss på Gais-gårdens välklippta gräsmatta med ett lag mixat av ungt och gammalt.

Vi tog kommandot i matchen omgående och visade direkt hur svårspelade vi är på vårt hemmagräs. Redan i den sjätte minuten vinner Renny Smith bollen mitt på Ljungskiles planhalva. Han sätter upp Shkelqim i skottläge med ett instickspass och Krasniqi är bombsäker med sin högerfot. Hårt och lågt i bortre burgavel är ett skolboksexempel i avslutsteknik. 1-0 i minut 6.

Vi fortsätter att vara spelförande under första halvlek , men bjuder LSK på en del omställningslägen . Vår högersida med Pule och Freddan Martinsson visar hela tiden prov på bra kombinationer byggda på fart och fin teknik och skapar oreda för LSK under hela halvleken. Bragi och Rasmuz på mitten är väldigt aktiva i vårt anfallspel och är alltid spelbara vilket gör att vi kan behålla trycket på motståndarnas planhalva i längre perioder.

Vi får dock nöja oss med en 1-0 ledning i paus. I andra halvlek tvingas vi till 2 tidiga byten när både både Smith och Krasniqi  tvingas utgå med lindriga skador. Detta gör att vi tappar rytmen och LSK tar över matchen mer och mer. I minut 67 så får de utdelning genom en välslagen frispark. 1-1 ska dock inte stå sig i mer än 10 minuter. Vi vaknar till liv igen sista kvarten och i minut 77 så slår Fredrik Martinsson ett tidigt inlägg som ställer deras målvakt och slinker in i mål vid första stolpen.

Sista 10 minuterna har vi även läge att göra 3-1 då både Pule och Bragi sätter deras målvakt på prov. 2-1 står sig matchen ut och U21 laget är åter på vinnarspåret. 6 vinster på 10 försök är ett gott betyg till killarna. Bäst för dagen var vår högersida med Martinsson och Maraisane plus vårt centrala mittfält med Bergsson och Melin.

Laget.
Jesper J
Fredrik M, Isaac W , Daniel M, Manfred O
Bragi B , Rasmuz M
Pule M , Renny S , Felix K
Shkelqim K

Bänk . Viktor J , Ali A , Hakim A , Anton S

Coach. Jesper L , Kenneth G

/Jesper Ljung