Nuhaadam

Två unga gaisare uttagna till landslagsläger

Alla ni som kastar ett öga på GAIS Akademi vet att det finns ett stim lovande killar. Återigen har samtal från Svenska Fotbollsförbundet med önskan om två unga gaisares tjänster inkommit.

Ni som antingen frekventerade årsmötet härom veckan eller läste sammanfattningen minns att GAIS Akademis Kenneth Gustafsson påtalade att GAIS har en fin spets i de tre äldsta U-lagen. Ännu ett kvitto på det har nyligen påvisats i och med ytterligare uttagningar till landslagsläger. Talangerna Nuha Jatta och Adam Wästlund är de som denna gång blivit uttagna. Duon har båda tidigare erfarenheter av landslagsläger och intervjuer med de unga atleterna finns här, här och här.

Nuha är född 2003 och kommer finnas med som deltagare på P16-landslagets anläggning på Bosön i Stockholm i slutet av mars.

Adam är född 2001 och deltager i sin tur på P18-landslagets läger på Bosön och väntas hem till Göteborg endera dagen.

Adam har också börja låta höra talas om sig i seniorsammanhang då han från och med i år fått Bosko Orovics och Patrik Ingelstens förtroende att vara en permanent del av A-lagstruppen. Under försäsongen har han samlat ihop värdefulla minuter och erfarenheter. Förhoppningsvis ger det honom än bättre förutsättningar att knipa en startplats i både kommande P-landskamper och superettanmatcher. Och om Nuha fortsätter att utvecklas ser vi honom säkerligen följa i Adams vackert upptrampade fotspår.

Vi önskar de båda talangerna ett stort lycka till på respektive landslagsläger!