Två spelare lämnar GAIS

Henrique Moura och Milos Andelkovic lämnar GAIS efter säsongen 2019.

GAIS och Henrique Moura har avslutat förhandlingar avseende kontrakt för kommande säsonger och spelaren lämnar därmed klubben. Henrique kom till Grönsvart i somras och tog snabbt en plats i den trebackslinje som presterade allt bättre under hösten och som starkt bidrog till att GAIS klarade kontraktet.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar beslutet:

– Vi har varit väldigt nöjda med Henrique och har erbjudit honom en förlängning med samma villkor som han hade i sitt korttidskontrakt under hösten. Från klubbens sida har dock varit väldigt tydliga med att vi vill skriva ett längre kontrakt och på den punkten har vi inte kunnat komma överens. Det finns ju ett principbeslut att vi under kommande år vill förbättra kontinuiteten i spelartruppen och då vill vi inte erbjuda fler korta kontrakt.

– Men vi skiljs åt som vänner och önskar Henrique lycka till i framtiden. Han är en väldigt kompetent spelare som säkert kommer att göra avtryck även i sin nästa klubb.

Henrique-Moura-1

Inför säsongen 2019 flyttade GAIS upp Milos Andelkovic till A-truppen inom ett avtal som parterna efter säsongen kunde bryta eller förlänga. Klubben har nu valt att inte förlänga avtalet och Milos är därmed fri att söka en ny klubb.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar beslutet:

– Milos är i en ålder där han behöver regelbunden speltid i seniorsammanhang och det kan vi inte garantera i GAIS. Därför stod vi i vägvalet att förlänga avtalet och låna ut honom till en annan klubb, eller att låta honom själv söka efter ett lag som passar hans spelstil. Vi kom till slut fram till att det är bättre att Milos själv får bestämma var han tror att han får en plats i startelvan och utvecklas bäst under året.

– Det känns såklart tråkigt att behöva fatta den typen av beslut, men vi har ju sett andra exempel på spelare som tagit stora steg i en lägre serie för att sedan kunna komma tillbaka till GAIS.

Under säsongen som gick gjorde Henrique Moura tio matcher för klubben medan Milos Andelkovic noterades för tre framträdanden. Vi säger tack för båda spelarnas insatser för GAIS och önskar lycka till framöver.

Milos-Andelkovic-1