GAIS-98

Tung förlust på Gavlevallen

GAIS har den här säsongen spelat tre timmar plus tillägg mot Gefle IF utan att få bollen i nät. Däremot lyckades jumbolaget Gefle spräcka nollan och kunde vinna den så kallade måstematchen med 1-0 (0-0).

Till den viktiga matchen på Gavlevallen var Dusan Djuric och Niclas Andersén tillbaka i startelvan som formerades 3-5-2. Calle Wede och Alexander Angelin fick rollerna som wingbackar medan Bosko Orovic valde att ge anfallsduon som avslutade mot HIF fortsatt förtroende, alltså Mahmoud Eid och Jesper Westermark.

GAIS inledde matchen bäst och laget hade under första halvlek en rad bra lägen att sätta bollen i mål, men avsluten var allmänt svaga. Under perioder visade GAIS också upp ett hyggligt effektivt kortpassningsspel men det mynnade allt för ofta ut i en längre boll som rann ut i intet. Gefle kom efter halvtimmen spelade allt mer in i matchen och hade något halvläge och skapade en del oro i Gaisförsvaret efter offensiva fasta situationer. Den första halvleken slutade dock mållös.

Efter paus fortsatte GAIS att vara det lag som skapade flest farligheter och idogt framhejade av den grönsvarta klacken hade man greppet om handlingarna. Men även den anda halvleken utmärktes av samma mönster som vi sett i en rad matcher under säsongen, nämligen att det saknades skärpa och marginaler när chanserna dök upp. Och tiil slut gick det som det brukar när ett lag dominerar matchbilden men inte kan förvalta sina lägen.

I en av få chanser som hemmalaget skakade fram slutade med att bollen dunkades i nät och Gefle tog en ledning som behölls tiden ut. GAIS gjorde några ytterligare försök att forcera in en kvittering, men det var egentligen aldrig riktigt nära och laget fick lämna Gefle med noll poäng och än mer indragna kvaldramatiken. Tränare Bosko Orovic kommenterade till GP att han såg förlusten som ”ett hårt slag i ansiktet” och han får helt säkert medhåll från spelare och tillresta supportrar.

I nästa omgång fortsätter dramatiken när bottenkollegan Landskrona BoIS kommer på besök till Gamla Ullevi i den så kallade Gratismatchen.

Matchen i korthet

Laget
Damir Mehic – August Wängberg, Calle Nyström, Niclas Andersén – Calle Wede, Niklas Olsson, Marcus Bergholtz (Andreas Östling 86), Dusan Djuric (Edin Hamidovic 64), Alexander Angelin – Mahmoud Eid, Jesper Wesermark (Leonard Pllana 64).

Målen
1-0 Adam Bergmark-Wiberg.

Publik 
1846.

Bildcredd: expressen.se