Tung förlust mot IK Frej

GAIS förlorade det viktiga bottenmötet mot IK Frej på Vikingavallen. Man fick se sig besegrade av av streckkonkurrenten med 1-0.

Atleterna inledde piggt och satte per omgående tryck mot Frejs mål. Genom att återerövra bollen högt på offensiv planhalva kom man till en del gynnsamma anfallspositioner men kunde dessvärre inte utnyttja dessa. Istället var det hemmalaget som gick upp i en oväntad ledning. Leo Bengtsson tog bollen på mittplan och fick tämligen ostört vandra igenom det grönsvarta försvaret och placera in 1-0.

GAIS svarade under en period efter baklängesmålet upp bra och skapade några halvchanser. Momentumet tog slut i mitten av halvleken då Frej var det lag som kunna etablera mer ordnat spel. 1-0 i halvtid kändes något orättvist sett till chansfördelningen lagen emellan.

Grönsvart hade problem under långa stunder i den andra halvleken att komma tillbaka i matchen och sätta press på Täby-laget. Passningsspelet och rörelsemönstret tedde sig osynkat och man hade svårt att få fram en vettig slutprodukt.

Den sista kvarten spelade GAIS rakare och hade en mängd fasta situationer som mycket väl kunde renderat i något på en bättre dag. Det ska sägas att chanserna fanns där för att iallafall få med sig en poäng hem från 08-regionen. Laget saknade helt enkelt skärpa och desperation framför mål för att kunna plocka poäng. Största pluset går till de medresta supportrarna som sjöng och höll liv i tillställningen.

Text: Andres Kriisa

Matchen i korthet

Laget
Johansson – Nyström, Henrique, Olsson – Wängberg, Lumbana (Saebbö,83), Jatta (Angelin, 57), Netinho, Andersén – Marcelo (Bohm, 62), Drinan.

Målen
1-0: Leo Bengtsson.

Publik
1379, bara gaisare.