Tre välförtjänta poäng mot GIF Sundsvall

2020-09-13 2:00

Anders Fagerlund

GAIS bjöd på säsongens bästa insats när man tog en övertygande trea hemma på Gamla Ullevi. Matchen slutade 3-1 inför 369 stödbiljettköpare, men den kunde med facit i hand slutat med betydligt större siffror.

Matchen inledde på ett underhållande vis där båda lagen satte gasen i botten. Allra bäst var dock gästerna från Sundsvall som kändes farliga direkt på avspark. Efter åtta minuters spel kom också utdelningen. En frispark från relativt snäv vinkel skruvades in bakom en ställd Mathias Karlsson. Målvakten fick dock revanschera sig några minuter senare när han stod för en förstklassig räddning längst backen.

GAIS grävde dock inte ner sig för underläget utan gasade på ytterligare. Man skapade ett flertal möjligheter som kunde och kanske borde renderat i mål. Trycket skulle dock belöna sig. Efter ett väldigt högt presspel tvingade grönsvart Sundsvall till en svag passning som gick rätt i gapet på Ricky Yarsuvat. Den gamle skyttekungen gjorde inga misstag och satte dit 1-1.

Atleternas presspel fortsatte att kugga i och det kändes farligt varje gång man vann boll. Både Mervan Celik och Yarsuvat hade hundraprocentiga målchanser att ge GAIS ledningen innan paus men avsluten var för svaga. Första halvlek som skrevs till 1-1 var nog den bästa som atleterna spelat i år. Ett rättvist resultat i halvtid hade möjligen varit 3-1 i grönsvart favör.

Sundsvall hade fortsatt svårt att ta sig ur GAIS höga press i den andra akten. Atleterna trummade på och ville alltid spela bollen framåt. Tio minuter in i andra halvlek kom äntligen ledningsmålet. Denna gången kom det efter en frispark som Sundsvallskeepern tappade och som Adnan Maric påpassligt kunde peta in och göra sitt första mål sedan återkomsten.

Bara några minuter senare small det igen. Charlie Weberg slog en passning som skar igenom flera lagdelar på en felvänd Julius Lindberg. Lindberg vände upp, vek in och placerade kyligt in bollen i bortre hörnet. Sundsvall försökte trycka på mot slutet av matchen men kom inte till något mer än några halvchanser på fasta situationer. Samtidigt lyckades atleterna komma till några riktigt farliga omställningslägen som borde resulterat. Att GAIS bara vann med 3-1 var verkligen i underkant, för detta var Grönsvarts klart bästa insats för året.

Vill du förresten fira tre sköna poäng med att köpa en stödbiljett i efterhand så går det utmärkt via Swish 123 018 67 34 eller via denna länk. Tack för att du stöttar GAIS!

Text: Andres Kriisa