2017, UJS- GAIS-3

Tre ändringar i startelvan när GAIS möter FFF

Bosko Orovic gör tre ändringar i GAIS startelvan inför toppmötet mot Falkenbergs FF på Gamla Ullevi, avspark kl. 15.00.

Både GAIS och dagens motståndare Falkenbergs FF är fullpoängare inför dagens match och allt pekar på att det kommer att bli en jämn drabbning. FFF har visat fina takter under försäsongen och spelar troligen med samma startelva för tredje matchen i rad. Detta medan Grönsvart gör tre förändringar i sin uppställning.

Tränare Bosko Orvovic berättar så här om laget:

– Jag tycker att Damir och backlinjen gör det bra mot Värnamo. De kämpade med sina utmaningar både offensivt och defensivt och löste det på ett klart godkänt sätt, speciellt med tanke på att vi totalt sett tappade bort vår matchplan. Så vi kör på med samma killar i samma positioner på försvarssidan, det vill säga Niklas Olsson, Calle Nyström och Niclas Andersén i trean framför Damir Mehic.

– En ändring i dagens startelva blir dock att Stefan Ilic tar plats på den ena kanten och på den andra kör Calle Wede vidare. Det ska bli kul att se vad Ilic kan göra i sin första seriestart för GAIS, det är ju en spelare som är väldigt skicklig med bollen och som kan ha lite aviga mönster som gör det svårt för motståndaren.

– I den centrala trion är Marcus Bergholtz tillbaka och han får sällskap av Junes Barny och Dusan Djuric, som gjorde ett bra avtryck när han kom in i andra halvlek mot Värnamo. Längst fram spelar Jonas Lindberg och Jesper Westermark, som också gjorde ett fint jobb och var inblandad i båda målen på Borås Arena.

– Edin Hamidovic har inte kunnat träna fullt sedan han åkte på en stukning i genrepet mot Trelleborg och sedan även fick en smäll mot J-Södra. Därför känns det naturligt att ge Jesper chansen från start och att vi har en vass backup om det behövs mot slutet av matchen. Jag har sagt till Edin att vi måste vara noga med att hantera belastningen för honom så att han får chans att träna ordentligt mellan matcherna.

– Så förändringarna i startelvan blir att Stefan Ilic, Marcus Bergholtz och Dusan Djuric startar istället för Erik Westermark, Andreas Östling och Edin Hamidovic. Vi kommer att köra på samma matchplan som tidigare och vi ska hålla oss till den spelmodell som vi tränat på sedan jag kom till klubben. Viktigt idag blir att få till mycket fler löpningar, att vi gör jobbet för varandra, och inte minst att vi får spelare som söker ytan bakom deras backlinje.

– Det gäller också att se upp med Falkenbergs omställningsspel där de ofta söker långa bollar upp mot sin toppforward och därefter jobbar på andrabollarna. Men kan vi förhindra det så finns det också en del luckor i deras sätt att spela som vi förhoppningsvis kan utnyttja till vår fördel. Vi är i vilket fall jäkligt sugna på att visa att vi kan bättre än vad vi presterade mot Värnamo.

– Som vanligt hoppas jag såklart på bra stöd från läktaren, vi har ju vid flera tillfällen bara i år sett att det verkligen sporrar killarna och laget till att göra det lilla extra.

Startelva
GAIS startar dagens match med följande spelare:

1. Damir Mehic
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
8. Jesper Westermark
10. Jonas Lindberg

17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
20. Dusan Djuric
21. Stefan Ilic
26. Calle Wede

Ersättare
Följande spelare inleder matchen på bänken:

2. Andreas Östling
7. Johan Svahn
9. Edin Hamidovic
12. Erik Westermark
13. Emin Grozdanic
24. Allan Mohideen
30. Alexander Nadj

Poängliga GAIS
GAIS interna poängliga i Superettan ser ut som följer:

  • 2 poäng: Jesper Westermark (1+1).
  • 1 poäng: Jonas Lindberg (1+0), Edin Hamidovic (1+0), Dusan Djuric (1+0) och Calle Wede (0+1).