Tobias_Johansson_1920x1080_IN-267x400

Tobias Johansson förlänger med GAIS

GAIS har knutit till sig den unge lovande målvakten Tobias Johansson för ytterligare en säsong. 20-åringen bidrar till en målvaktsuppsättning av hög klass.

En tredje duktig målvakt är nu kontrakterad över nästa säsong och GAIS tränare Benjamin Westman är glad över det, nätt och jämt, torkade bläcket på kontraktet. Tränaren  är imponerad över den unge adeptens utveckling i klubben.

– Ja, jag är mycket nöjd över att Tobias fortsätter även nästa år. Han har haft en bra utveckling under året där han sakta men säkert vuxit in i seniorkostymen.

– Tobias är, förutom en lovande målvakt, en ödmjuk person som vill utvecklas och bidrar mycket till gruppen genom hans sätt att vara. Bra karaktär och talang brukar vara en god pelare för utveckling!

Efter att skrivit på sitt nya grönsvarta kontrakt for Tobias upp till Oslo för att fira detta, och eventuellt lite tidig jul, med sin i Norge boende mor. Vi tog ett kort snack med vår seminorske målvakt som uppenbart är nöjd med påskriften.

Grattis till det påskrivna kontraktet!

– Tackar så mycket!

Det sägs att du hade andra anbud…

– Ja, jag var och tränade med ett div 1-lag men bestämde mig för att stanna kvar. Det är den bästa utvecklingen för mig.

Vad var det som fick bägaren att rinna över till GAIS fördel?

– Alltså, det är först och främst GAIS! Jag har bra kontakt med Benjamin och tränar- och ledarstaben och allt är bra med laget. Det är också i Göteborg och jag bor fortfarande hemma. Det var många aspekter som gjorde att det blev GAIS i år igen.

– Många säger att GAIS är en sovande jätte och det är kul att försöka väcka den och ta de stegen framåt. Sedan hade det givetvis varit roligt att gå upp med GAIS i Allsvenskan vid ett senare tillfälle!

Hur skulle du säga att du utvecklats som målvakt sedan du kom till GAIS?

– Jag gjorde först ett år i U19 sedan blev jag uppflyttad efter det året. I GAIS U19 hittade jag glädjen och självförtroendet igen. Jag hade en tuff tid i IFK Göteborg och bestämde mig för att lämna efter den sommaren,. Då mailade jag Benjamin (Westman, som då var ansvarig för GAIS U21) och fick visa upp mig för GAIS och därefter antagen till klubben. Så året därefter blev det A-laget vilket var ett jättestort steg i rätt riktning. Jag känner att det gjort att blivit mer mogen som både person och målvakt.

– Sedan, som jag sa, som så många andra säger; det är en storklubb med familjär touch. Det stämmer verkligen till 110 % . Alla jobbar tätt inpå varandra och det är alltid glada tongångar. Det ligger inga moln uppe i luften och alla kan prata med alla.

Dina tankar om nästkommande säsong?

– Ja du, det är inte riktigt klart med Tommi (Vaiho, GAIS ordinarie målvakt de senaste säsongerna) så det är lite ovisst. Jag skrev på ett år och hoppas jag tar lika stora kliv nästa år som jag gjorde detta år.  Jag hoppas fortsätta utvecklas och kommer chansen är jag redo att ta den. Det känner jag inte alls är omöjligt!

Lycka till!

– Tack!

Text: Daniel Björnalm