tifo-1

Tifoförberedelser in i det sista när GAIS Tifo laddar för hemmapremiär!

Hemmapremiären närmar sig med stormsteg och arbetet med tifot inför matchen arbetas det med in i det sista. Vi fick även denna vecka en liten pratstund med Andreas Gill från GAIS Tifo som under fredagskvällen och samtalets gång var mitt uppe i de sista förberedelserna med inhandlande av färg inför morgondagen.

Först och främst: Hur gick premiären ur tifosynpunkt?

– Det gick väl hyfsat. Allting gick väl inte riktigt enligt planerna men det mesta gjorde det trots allt. Så summa summarum blev det ändå rätt effektfullt får man säga.

Vad säger du om matchen och spelet på planen?

– Det var kanske inte alldeles perfekt. Men nu är det bara till att ta nya tag. I morgon mot Dalkurd kan det bara bli bättre helt enkelt! Och hur skönt vore det inte med en seger i hemmapremiären?

Som vi talade om redan förra veckan – i morgon blir det tifo på nytt?

– Det blir det! Exakt vad för tifo återstår att se för alla gaisare som kommer dit men det kommer att bli något väldigt effektfullt så jag och vi uppmanar alla till att gå på matchen i morgon! Ni kommer inte att bli besvikna, det kan jag lova.

Kan du säga något redan nu om tifot?

Det enda jag kan säga är att man som gaisare ska ta sig till Gamla Ullevi i morgon och se matchen! Då får ni både se tifot och förhoppningsvis en skön grönsvart seger! Tifot i sig är hemligt, men den som väntar på något gott…

Har det varit mycket förberedelser?

– Ja, väldigt mycket, väldigt mycket! Mycket sena nätter och många vardagar som man har fått lägga ned mycket tid. Det är otroligt tidskrävande nu så att det nästan inte ens är roligt höll jag på att säga, men det tar verkligen tid så nu är det bara till att bita ihop! (Skratt)

Även nu fortfarande, så här sent? Ända in i kaklet?

– In i kaklet! Absolut! Jag är på ett stort varuhus och köper rätt färg för att vi ska kunna fixa de allra sista bitarna nu så det är förberedelser och hårt jobb in i det sista som gäller.

Slutligen: Vad hoppas ni på i morgon?

– Jävligt mycket folk och en bra inramning, en GAIS-seger – mer än så kan vi inte önska oss!

Vi tackar återigen Andreas och ser fram emot en hemmapremiär som förhoppningsvis både kan bjuda alla gaisare på ett maffigt tifo och grönsvart seger!

Text Linus Ahlgren