Elfsborg-GAIS-1

Tävlingssäsongen startar i Borås

Nu drar Svenska Cupens gruppspel igång och Bosko Orovic ser fram emot att få se sitt lag mäta sig med IF Elfsborg. Följ med och stötta GAIS till en positiv cuppremiär på Borås Arena.

Efter ungefär en månad av uppbyggnadsträning och träningsmatcher är det dags att inleda tävlingssäsongen 2018. GAIS inleder årets äventyr i Svenska Cupen mot IF Elfsborg på Borås Arena och Makrillarna kommer till match med huvudet högt. För även om det inte är matchresultat som stått i fokus under årets fyra första matcher så är Atleterna  inte bara obesegrade, utan laget har också periodvis visat upp ett lovande spel.

Den minnesgode kommer ihåg att under januari och februari har Utsiktens BK (2-0), Halmstads BK (1-1), GIF Sundsvall (5-3) och Norrby IF (1-0) blivit jagade av en hög grönsvart press och i flera av matcherna har GAIS också spelat sig fram till bra lägen och farliga avslut. Nu blir det spännande att se om Grönsvart kan hålla liv i den fina trenden från säsongens inledning och få med sig poäng från svårspelade Borås Arena.

GAIS.se fick tag på tränare Bosko Orovic efter söndagens matchförberedande träning för att stämma av läget inför matchen.

Vår första gruppspelsmatch i Svenska Cupen går mot Elfsborg på Borås Arena. Hur är läget inför den första tävlingsmatchen för säsongen? 

– Vi får en av de tuffast möjliga starterna på cupen i år. Elfsborg är ett väldigt skickligt lag och de är ju erkänt starka på sin hemmaplan. Men jag hoppas att vi kan göra en bra prestation och vi ser fram emot att få mäta oss med ett så kompetent fotbollslag. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att göra framsteg i lagets utveckling och jag hoppas på fortsatta positiva besked avseende hur vi genomför matcher.

När Allan Mohideen blev klar i veckan diskuterades också skadeläget i truppen. Vilka spelare är tillgänglig för matchen mot Elfsborg?

– Just Allan Mohideen är inte spelklar ännu så har är inte med i truppen. Det är inte heller de spelare som vi tidigare har redovisat skador och känningar på, vilket innebär att Alexander Leksell, Johan Svahn, Stefan Ilic, Daniel Bennassar Nilsson och Daniel Janevski står över måndagens match.

– Leksell och Bennassar Nilsson är väl knappast tillbaka på planen förrän till sommaren, Svahn bör kunna spela igen i april och vad gäller Ilic och Janevski som båda undersökts i veckan så hoppas jag att de ska vara tillbaka innan dess. Vid sidan av dessa fem spelare är alla killar redo för match och vi åker till Borås med en slagkraftig trupp. Värt att notera är kanske också att Alexander Nadj är med i matchtruppen för första gången.

Hur ser matchplanen ut när vi nu ska ta oss en den svåra uppgiften?

– Jag tycker att vi har bra koll på Elfsborg och jag såg bland annat matchen när de besegrade ÖIS FF. Då fick Elfsborg dominera stort och även om Öisarna försvarade sig bra så vad det ju bara en tidsfråga innan hemmalaget skulle få in en boll. Vi kan såklart också bli tillbakatryckta under perioder men det är väldigt viktigt att vi också kan lyfta upp spelet och få möjlighet att anfalla enligt hur vi vill driva vår offensiv.

– Vi har pratat mycket om några olika defensiva planer och vi har beredskap att ställa om mellan dessa. Det handlar såklart om hur vi väljer att sätta in pressen för att låsa deras spel och återerövra bollen. Men det finns också ett antal offensiva nycklar som jag hoppas att vi kan ha förmåga att använda, hur vi ska spela oss igenom deras press och slå ut en eller flera linjer i deras defensiv.

Det ska bli riktigt kul att se laget ta sig an en riktigt tuff utmaning, lycka till.

– Tack, vi ser fram emot uppgiften!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: IF Elfsborg-GAIS
När: Måndag 19/2 kl. 19.00.
Var: Borås Arena.
Domare: Kaspar Sjöberg.

Matchtruppen
1. Damir Mehic
2. Andreas Östling
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
8. Jesper Westermark
9. Edin Hamidovic
10. Jonas Lindberg
12. Erik Westermark
13. Emin Grozdanic
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
19. Ajdin Zeljkovic
20. Dusan Djuric
22. Aiden Harvey
26. Calle Wede
30. Alexander Nadj (kommer dock att spela i #27 i serien)

Biljetter
Du köper lämpligen biljett till matchen via denna länk. Gårdakvarnen och GAIS Tifo har rekommenderat att gaisare köper biljett på sektion L1, men även sektion K gäller för bortasupportrar. Du hittar information om besöket på Borås Arena här.

Försäsongens poängliga

  • 3 poäng: Andreas Östling (0+3)
  • 2 poäng: Edin Hamidovic (2+0)
  • 1 poäng: Calle Wede (1+0), Erik Westermark (1+0), Junes Barny (1+0), Ajdin Zeljkovic (1+0), Jesper Westermark (1+0) och Stefan Ilic (0+1).

GAIS har vid sidan av ovanstående poänggörare också bjudits på ett självmål.