GAIS supportrar

Supportrarna berättar: Därför åker vi med till Falkenberg

Att stötta i med- och motgång är enkelt sagt men inte alltid lika enkelt gjort, och särskilt inte när motgångarna staplas på hög. Just därför frågade vi fyra inbitna gaisare varför de, trots aningen dystra tabellmässiga förutsättningar, väljer att åka till Falkenberg och hålla den grönsvarta fanan högt in i det sista.

Victor Westlund
– För att det är en självklarhet. ”Älska mig när jag minst förtjänar det” är väl en klyscha i sådana här sammanhang men jag tycker det finns en poäng i det. Jag vet inte hur det är nu, men förr var ju gaisarna kända som några av de trognaste supportrarna i landet, och det är ett rykte vi får hålla hårt om. Vi har prövats rejält under de senaste sex åren men det faktum att vi fortfarande har kvar kärnpubliken säger mycket om den klass vi har på läktarna. Mot Falkenberg har vi chansen att på nytt bevisa hur bra vi kan vara!

Att stötta även i motgång är inga problem, man har vant sig. Jag kan förstå dem som tycker att det är tuffare, inte minst de som lägger ner ännu mer energi, engagemang och pengar på GAIS än vad jag gör. Men på något sätt gäller det som supporter att försöka svälja stoltheten säsongen ut och tokstötta mot Falkenberg.

Cocke Olsson
– Det kan vara sista gången på något eller några år som vi får se GAIS spela i Superettan. Spelarna behöver stödet och framförallt behöver GAIS som klubb vara kvar i Superettan, så varje individ borde åka ner och stötta laget till 3 poäng. Sen är ju lördagsmatcher alltid roliga, man får umgås med människor man kanske inte kommer att se förrän träningsmatcherna börjar igen.

Motgång är något man är van vid som gaisare, men orkar det gör man inte. Man bara gör det ändå.

Peter E
– För mig är det en självklarhet att se GAIS på plats. Oavsett serie, motståndare eller arena. Tyvärr har jag inte kunnat resa så mycket som jag velat i år, men årets sista match vägrar jag att missa.

I mina ögon finns det inga finare människor än de som år efter år åker land och rike runt för våra atleter, de som aldrig missar en match, och alltid är där för GAIS. Det är de som gör den här föreningen så speciell, utan dem så hade min egen ork varit slut för länge sedan.

Simon Westman
– Jag försöker åka på så många matcher som möjligt, men den här gången är det extra viktigt, samtidigt som jag bor nära och därmed har kortare restid än till hemmamatcherna. Jag stöttar GAIS lika mycket som jag skulle stötta en familjemedlem i motgång. För mig är det ingen tvekan om att jag stöttar nu och för alltid.

Falkenberg Away

Detaljerna
Vad: Falkenbergs FF-GAIS.
När: Lördag 10/11 kl. 16.00.
Var: Falcon Alkoholfri Arena.
Domare: Mirza Kazic.
Avstängda spelare: Inga spelare avstängda till denna match.

Biljetter
GAIS vill ge en stark rekommendation att du löser förköp för att slippa köer vid arenan. Vi har 1100 platser på bortasektionen och det kommer bara att finnas en biljettkassa öppen vid arenan. Hjälp oss gärna att sprida denna information till andra som ska på matchen. Köp din biljett till Bortastå för 120 kr via denna länk.

Åk med Makrillarna till matchen
Makrillarna kör en buss till Falkenberg med avgång kl. 11.30 från Excersishuset vid Heden. Du bokar din plats i bussen via denna länk. I Falkenberg laddar Makrillarna upp på Herrmans som ligger på Rådhustorget 3.

Åk med Gårdakvarnen till matchen
På lördag kör Gårdakvarnen (minst) tre bussar till Falkenberg och en av dessa är redan fullbokad. Bussarna går 12.00 från (stora) Ullevi och du bokar din plats i bussarna via denna länk. I Falkenberg laddar Gårdakvarnen upp på Rådhustorget 1A som ligger på samma adress.

Åk bil till matchen

Åker du bil till Falkenberg så se till att fylla upp alla säten med gaisare. Resan går såklart via E6:an och tar cirka 1 h och 10 minuter, se dock till att komma iväg i riktigt god tid för att inte riskera att hamna i köer och för att hitta parkering på plats.

Det kommer troligen att vara extra svårt att hitta parkering i morgon eftersom Missing People haft sitt högkvarter för sökandet efter den försvunne pojken just utanför arenan. Den generella uppmaningen till de som ska på matchen är att parkera en bit från arenan och gå sista biten. Det ska komma mer information om parkering i samband med matchen så håll utkik på webben under fredag och lördag.

Åk tåg till matchen
Vill du hellre åka tåg till matchen så rekommenderar vi avgångarna 11.55, 12.55 eller 13.55 beroende på hur mycket tid du vill ha på plats inför avspark. Det finns sedan tåg som går tillbaka 18.08, 19.08 och 20.08. Resan tar 57 minuter och en enkelbiljett kostar 172 kr.

Uppladdning inför matchen
Inför matchen laddar både Makrillarna och Gårdakvarnen upp på Rådhustorget i centrala Falkenberg. Makrillarna håller till på Hermans och Gårdakvarnen på grannbaren Rådhustorget 1A.