image

Summering av Mariedal Cup

GAIS U19 tog sig i helgen hela vägen till kvartsfinal i Mariedal Cup, världens största futsalturnering för juniorer med sina rötter i boråstrakten. Nu återstår enbart tre cupmatcher innan säsongen avrundas och vi välkomnar nya framgångar säsongen 2016!

Efter tio spelade matcher hade GAIS tagit sig till kvartsfinal i Mariedal Cup. Laget var obesegrade med nio segrar och en oavgjord match i bagaget. Den sammanlagda måldifferensen låg på 30-4 (+26) varav Shkelqim Krasniqi stått för hela 14 av 30 mål. Matcherna spelades under totalt 48 timmar och det var många deltagande lag vilket resulterade i att matcherna spelades dygnet runt. Det var en bidragande faktor till att gaisarna dessvärre inte kunde plocka hem segern i kvartsfinalen utan man åkte på en snöplig 0-1 förlust. Trots en tilldömd straff och flera lägen där bollen dansade på mållinjen ville bollen aldrig in för GAIS som dessutom endast fått två och en halv timmes sömn till följd av det tighta spelschemat. Det var såklart en sur förlust för gaisarna men trots det var tränare Benjamin Westman mycket nöjd med killarnas prestationer och han tyckte att cupen återigen var en fantastik upplevelse.

Shkelqim Krasniqi som precis kommit åter till GAIS från sin lånesession i Qviding var på riktigt målhumör i helgen och gjorde som sagt hela 14 mål. Det innebar att han tog hem cupens skytteliga och hamnar därigenom i fint sällskap då bland annat Jonas Thern (1983), Ole Gunnar Solskjaer (1991) och Jeffrey Aubynn (1994) även de har vunnit skytteligan i Mariedal Cup. Nämnas bör även att vår forna sport- och klubbchef Jonas Lundén vann priset för turneringens bästa spelare år 1998 och att Oliver Gustavsson tog hem priset för bästa målvakt år 2012 då GAIS senast vann hela cupen.

Lyftas fram bör även Tobias Johansson och Viktor Jansson göras, då de enbart släppte in fem mål under hela turneringen. Benjamin Westman utnämner dessa två lovande målvakter till cupens bästa målvaktspar.

Det har nu i och med säsongens slut även blivit dags för alla spelare födda 1996 att ta steget upp till seniorfotbollen och det innebär att några kanske kommer att få fortsätta i GAIS genom lärlingskontrakt i A-laget och andra inte. Det som krävs av en spelare för att få ett lärlingskontrakt är främst att kvaliteten finns men såklart även helheten som hur prestationerna sett ut under det gångna året och hur professionell inställning man har till sitt fotbollssatsande. De spelare i GAIS U19 som är födda 1996 är Tobias Johansson, Pascal Olsson, Anton Delwér, Felix Kasper, Simon Guli och Alieu Bajaha. De spelare som är aktuella för uppflyttning kommer under november månad att få möjlighet att träna med A-laget.

Även i U19 laget kommer det att hända grejer framöver då många spelare hört av sig angående provspel. Dessutom har GAIS själva haft koll på en del spelare under året som tyckts vara extra intressanta att knyta till sig inför nästa säsong så formningen av nästa års trupp påbörjas inom kort.
Det som återstår av säsongen 2015 för U19 är tre cupmatcher varav den första är på hemmaplan den 16/11 klockan 18.00 mot Norrby IF. Den andra matchen har även den boråskoppling då IF Elfsborg står för motståndet på Borås Arena den 21/11 klockan 14.00. Guppspelet avslutas med match mot FC Trollhättan 28/11 klockan 13.00.

Väl mött på dessa matcher!

Text: Johanna Larsson