Publik-2

Spirr hoppas på bra tryck från familjeläktaren

Barn är ett folk och de håller på GAIS! I alla fall om man frågar barnen i Spirrklubben som nu laddar för kommande premiärer.

Supporterföreningen för de yngsta Gaisarna kommer att finnas på plats dels på Borås Arena på söndag men framför allt på hemmapremiären mot Dalkurd där man hoppas på riktigt bra tryck från barn och föräldrar på familjeläktaren.

Spirrklubben är GAIS supporterförening som är till för de yngre gaisarna, närmare bestämt för de som är mellan 0 och 14 år. GAIS har varit i kontakt med Helena Nygren, en av de ansvariga i Spirrklubben.

Berätta lite om din roll i Spirrklubben.

– Jag är, tillsammans med andra föräldrar, med och håller olika aktiviteter i Spirrklubben. Det handlar såklart mest om aktiviteter som är roliga för barn och gör att de tycker att det är kul att gå på GAIS. Många gaisare har ju blivit gaisare när de var små och då de började förstå vad fotboll är för något. Därför är det ju viktigt att få med barn på det tåget så tidigt som möjligt.

Hur känner du inför premiären av Superettan?

– Jag har varit nervös i en vecka nu men nu börjar jag tagga igång rejält!

Hur kommer ni förbereda inför bortapremiären mot Norrby?

– Vi kommer att åka tillsammans med Makrillarna till Borås. Det är väldigt fördelaktigt för spirrmedlemmar då de åker för halva priset med Makrillarna. Tyvärr sålde bussbiljetterna slut väldigt fort denna gång, men det kommer fler bortamatcher i vår för de som inte fick plats.

Vad kommer ni anordna för aktiviteter på hemmapremiären?

– Vi kommer att vara på Gamla Ullevi tidigt för att förbereda med lite med ansiktsmålning, ballonger och banderoller. Sedan ska vi även försöka få upp en spelare som kan skriva lite autografer till spirrarna. Vi hoppas såklart att alla med barn sluter upp på familjeläktaren så att vi kan få igång en riktigt god stämning där också! Sist men inte minst kommer vi även att fixa fram knattar som marscherar ut med spelarna på premiären. Är det så att man har en liten gaisare som vill ut med spelarna på premiären kan man bara kontakta oss på Facebook.

Är det något du vill hälsa till alla gaisare?

– Jo jag vill att alla barnfamiljer ska köpa årskort på familjeläktaren och att de ska skriva upp sina barn som medlemmar i Spirr. Och så vill jag åter igen säga att det finns platser kvar för de som vill vara matchknattar på hemmapremiären mot Dalkurd. Sedan hoppas jag såklart att vi ses på bortapremiären mot Norrby och inte minst på hemmapremiären den 8:e april!

Text: Philip Morsten.
Foto: Line Skaugrud-Landevik.

Publikinformation
GAIS rekommenderar alla supportrar att antingen köpa ett Bortakort eller lösa en matchbiljett via förköp. Räkna med att det kommer vara långa köer vid biljettkassorna vid arenan.

Det finns i dagsläget åtta Bortakort kvar och dessa finns att köpa på plats i Borås av GAIS SLO Jonas Nordström. Du når Jonas via mail på SLO@GAIS.se eller på Twitter där han heter @GAIS_SLO.

GAIS rekommenderar alla som inte köpt Bortakortet att förköpa biljett för att slippa köer. Du köper biljett till seriepremiären på Borås Arena här. Priserna är som följer:

  • Bortasektion, sittplats – Vuxen: 150 kr.
  • Bortasektion, sittplats – Barn/ungdom under 16 år och pensionär: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Vuxen: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Barn/ungdom under 16 år: Gratis.
  • Bortasektion, med Bortakortet: Gratis.

Observera att om du tänker gå in på en biljett för barn/ungdom under 16 så måste du vid uppmaning kunna styrka din ålder med ID-kort eller pass (eller motsvarande).