calle-nystroem-700x430

Sirius lagkapten Carl Nyström till GAIS

Sirius lagkapten och försvarsspelare Carl Nyström flyttar till Göteborg för spel i GAIS. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med 2017. Den 193cm långe mittbacken som tillhört det yttersta skiktet i superettan blir nu en del av det konkurrenskraftiga GAIS som håller på att formas.

– Vi får en ledare på plan som är fysiskt stark, snabb och mycket följsam. Han kommer vara nyttig med sin pådrivande stil både på match och träning, säger GAIS sportchef Fredrik Mohlin.

Nyström har sedan 2011 tillhört seriekonkurrenten IK Sirius FK och har under Uppsalalagets resa från Norrettan till Superettan varit en tongivande spelare i backlinjen.

Efter den knappa förlusten i det allsvenska kvalet mot Falkenberg bestämde sig Carl Nyström för att söka nya utmaningar i fotbollskarriären och valet föll på GAIS.

– Här i GAIS finns utmaningen och en rejäl höjd i föreningen. Jag är så jäkla taggad på att vara del i det hårda jobb som krävs för att få samman laget för sportslig framgång, säger Carl.

Vid ett besök hos GAIS i förra veckan berättade Carl att han är ett stort fan av Håkan Hellström. Under Sirius bortamöte med GAIS i höstas förklarade han därför hur han i spelartunneln försiktigt nynnade med i Håkans Gårdakvarnar och skit inför inmarsch.

– I GAIS finns ett härligt tryck på Gamla Ullevi. Att få spela där och tillhöra laget med de supportrarna skall bli fantastiskt, fortsätter Carl.

Carl Nyström är fotbollsfostrad i värmländska Sunne, de första matcherna i Superettan gjorde han med Väsby United 2009. Två år senare blev Sirius ny klubbadress där han under fem säsonger gjort 104 seriematcher.

–  Carl har varit väldigt mån om att ta reda på så mycket som möjligt om GAIS innan beslutet att skriva på. Vi upplever att han tror väldigt starkt på vårt arbete och vi är väldigt nöjda med att knyta honom till oss, säger huvudtränare Benjamin Westman.

Varmt välkommen till GAIS Calle!