silverholt

Silverholt och Wängberg klara för spel i GAIS

Arbetet med att förstärka truppen går vidare under Bosko Orovics ledning. Idag kan vi presentera två nya spelare som ansluter till klubben.

Offensiva kvicksilvret Simon Silverholt ansluter från Halmstads BK och tuffe vinnarskallen August Wängberg, som varit i GAIS på provspel, kommer närmast från Qviding FIF. Samtidigt lånar GAIS ut Felix Kasper och Mattias Kano.

Simon Texas Silverholt klar för GAIS

Simon Silverholt ansluter GAIS från Halmstads BK. Den yngre brodern Silverholt är 24 år och spelar företrädelsevis som anfallare eller yttermittfältare. Han är fostrad i Astrio men lämnade föreningen tidigt för HBK och vann SM-guld med Bollklubbens juniorer. Simon, som också bär andranamnet Texas, flyttades upp till A-truppen som 18-åring och har spelat 24 matcher i Allsvenskan och sju i Superettan och på dessa har han gjort två mål i vardera serien.

Under säsongen 2016, då HBK kvalade sig tillbaka till högsta serien efter ett gästspel i Superettan, förföljdes Simon av skador. Först var det en fotskada i maj och när han gjorde comeback i augusti åkte han direkt på en axelskada som höll honom borta resten av säsongen. I vintras opererades han för en fotledsskada och vårsäsongen 2017 har mest bestått av rehab, nu är han i alla fall tillbaka efter skadorna och spelade sina första 90 minuter med HBK:s U21-lag i juni.

När Simon under hösten skulle ta sig tillbaka och kriga om en plats i startelvan hade HBK just förstärkt truppen med två forwards och speltiden i Allsvenskan skulle förmodligen blivit begränsad för honom. Så lösningen att han nu ansluter GAIS passar alla inblandade utmärkt.

– Det här är en väldigt intressant spelartyp och jag har sett en hel del av honom. Han är snabb och bra med bollen och kan slå sin gubbe med fart. En vänsterfotad fin tekniker som är riktigt vass en mot en. Dessutom är bra på att vara på rätt plats vilket inte är någon dum egenskap för en anfallare. Det är en spelare som kommer att passa utmärkt i en av ytterrollerna i ett 4-3-3 och han kommer snart att aspirera på en plats i startelvan.

– Han har ju haft en jäkla otur med skador och det kan man ju se som en risk. Vi har ju försäkrat oss om att han är fullt tillbaka efter operationen, men det finns inga garantier för något här i livet och det är jag ju själv ett bra exempel på med foten i paket.

Simon har skrivit kontrakt med GAIS säsongen ut men med en option avseende förlängning under 2018. Simon är spelklar för Grönsvart per omgående.

wangberg

Vinnarskallen Wängberg klar för GAIS

August Wängberg presenterades kort på GAIS.se igår då vi kunde berätta om att han provtränat med klubben. Bosko Orovic, som har jobbat med August både i Qviding och Syrianska, har såklart bra koll på den allround-kunnige spelaren:

– Det här är en kompetent och tuff spelare som kan användas på flera positioner. Han har spelat både back och mittfältare i Qviding och dessutom har han spelat både på kanten och centralt. Men jag vet också att han faktiskt spelat ”centertank” vid några tillfällen och gjort det bra. Dessutom gillar jag August för att han är en sådan utpräglad vinnarskalle och det är också något som vi välkomnar till truppen.

– August har ju spelat i Superettan tidigare men testade faktiskt också med Djurgården inför förra säsongen, det blev inte något kontrakt med dem då men de var så intresserade att han var med dem på deras träningsläger. Men spelare som väcker intresse från Allsvenskan har ju helt klart kvaliteter på planen.

August Wängberg har skrivit kontrakt med GAIS över säsongen 2018 och han är spelklar per omgående.

Två spelare ut på lån

GAIS lånar under höstsäsongen ut Mattias Kano och Felix Kasper till Qviding FIF respektive Lerums IS. Lånen sträcker sig säsongen ut och Mattias och Felix är spelklara per omgående.

Vi önskar Mattias och Felix lycka till under höstsäsongen.