bragi

Sexpoängsmatch på Gamla Ullevi

Kom till Gamla Ullevi idag kl. 19.00 för att stötta GAIS i en riktig sexpoängsmatch. Ditt stöd på plats betyder mycket för laget och kan göra skillnad avseende hur säsongen slutar. Så inga undanflykter, alla grönsvarta behövs på plats.

Matcherna duggar tätt i Superettan och nu är det dags att välkomna Ängelholms FF till Makrillarnas hemmaborg. ÄFF kommer till match efter en stark insats på hemmaplan som gjorde att man kunde ta 1 p mot serieledarna Jönköpings Södra. Du kan läsa mer om klubben och förutsättningarna inför matchen i en annan artikel på webbplatsen.

Alla till Gamla Ullevi

Ängelholm ligger inför matchen på 12:e plats i tabellen, två placeringar och tre poäng bakom Grönsvart. En vinst skulle göra att gultröjorna skulle passera GAIS, medan en grönsvart viktoria skulle ge andrum och avstånd ner till kvalstrecket. Här är det alltså läge att prata om en riktig sexpoängsmatch och betydelsen av en vinst kan knappast överdrivas. Därför behöver laget allt stöd som är möjligt att uppbåda och nu gäller: Alla till Gamla Ullevi.

Vårmötet mellan lagen spelades i maj och innebar en viktig GAIS-seger med 3-1. I den matchen tog hemmalaget ledningen i första halvlek, men efter paus kom GAIS tillbaka tack vare mål av Bragi Bergsson, Sandeep Mankoo och Johan Lundgren. En liknande insats som i Ängelholm är målet för matchen och vi ser gärna att resultatet upprepas.

Sedan den tunga förlusten i måndags har laget genomfört två träningar på lika många vilodagar med fokus på återhämtning och att ladda inför nästa viktiga uppgift. Revanschlustan efter den matchen är förstås stor och stämningen i truppen präglas av koncentration och att ”det gäller att jobba vidare” för att göra en bra avslutning på serien.

Kaptenen är tillbaka

I matchen mot Utsiken fick vi se Björn Andersson ha några bra avslut på nick när han fick spela i sin gamla roll som forward. Nu får Björn konkurrens om centerplatsen av Patrik Ingelsten som är tillbaka i gott slag efter att ha varit krasslig under förra veckan. Det är självklart en viktig injektion för Grönsvart att få tillbaka sin kapten och tillika ledare av den interna skytteligan med sina sex mål.

Ingelsten är också den enda ändringen i truppen jämfört med förra matchen. Mot Ängelholm sätter Peo Ljung och ledarstaben sitt förtroende till följande 19-manna trupp (som på matchdagen reduceras till 18 spelare):

Tommi Vaiho, Magnus Berglöf, Calle Svensson, Sebastian Starke Hedlund, Björn Andersson, Sandeep Mankoo, Malcolm Moenza, David Björkeryd, Richard Ntomba Ekunde, Kieron Cadogan, Bragi Bergsson, Johan Lundgren, Reuben Ayarna, Yussif Chibsah, Luther Singh, Pule Maraisane, Linus Tornblad, Wagsley och kapten Patrik Ingelsten.

Under säsongen har GAIS spelat 11 matcher på Gamla Ullevi och utfallet har varit godkänt med fyra vinster, lika många kryss och tre förluster. Nu siktar spelare och ledare på att göra en riktigt bra och fokuserad insats och därmed bädda för årets femte hemmaseger.

Välkommen att stötta GAIS på Gamla Ullevi torsdagen den 24:e september kl. 19.00. Laget och klubben behöver ditt stöd i seriens slutspurt. Väl mött!

Text: Anders Fagerlund