A-GU-PRAC-20170406-MJ-24

Så startar GAIS mot Syrianska FC

Ett nytt ansikte och ett antal positionsbyten. Det blir några förändringar i GAIS startelva mot Syrianska FC jämfört med hemmapremiären för en vecka sedan.

Redan igår kunde du läsa på GAIS.se att Grönsvart just nu har en trupp som är fri från de skador och sjukdomar som plågat ett stort antal spelare under försäsongen. Det innebär att Benjamin Westman för första gången under säsongen har fullt manskap på träningarna och tillika tillgängliga för match.

Jämfört med förra veckans hemmapremiär gör Westman en ändring i startelvan och det är att Dusan Djuric går direkt in i laget nu när han är tillbaka efter sjukdom vilket förpassar Andreas Petersson till bänken. Därmed får Atleternas nyförvärv äntligen chansen att göra seriedebut för klubben – något som supportrarna har längtat efter under de två omgångar som spelats.

Men även om Dusan är det enda nya ansiktet i startelvan så innebär hans återkomst fyra positionsbyten i laget. Till att börja med så flyttar Johan Svahn, som spelade centralt mittfält mot Dalkurd, tillbaka till högerkanten där vi sett honom göra bra prestationer tidigare. Det gör i sin tur att James Sinclair tar ett steg bakåt i uppställningen och engelsmannen startar på högerbacken, Alexander Leksell byter kant i backlinjen och startar till vänster vilket öppnar för Malkolm Moenza att ta ett kliv framåt i banan till den familjära mittfältspositionen på samma kant.

Det ska bli spännande att se vad erfarna och meriterade Keat och Djuric kan åstadkomma ihop i de balanserade rollerna. För att göra laget komplett vid sidan av ovan nämnda spelare hittar vi Nyström och Old i mittlåset, Mijaljevic och Rexhepi på topp samt Damir Mehic i buren.

Nu satsar vi på första segern i Södertälje sedan 2011. Kom igen Grönsvart!

Startelvan
GAIS startelva i sin helhet ser ut som följer:

1. Damir Mehic

2. James Sinclair
6. Carl Nyström
4. Steven Old
14. Alexander Leksell

20. Dusan Djuric
21. Dan Keat

7. Johan Svahn
10. Luka Mijaljevic
26. Malkolm Moenza

9. Dardan Rexhepi

Avbytare
I matchtruppen ingår också följande spelare:

5. Niclas Andreasson
8. Andreas Petersson
12. Erik Jonasson Westermark
17. Sebastian Möller
22. Alibek Aliev
24. Rickson Mansiamina
27. Tobias Johansson