2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS mot Norrby IF

Det är dags för GAIS att spela den säsongens hittills viktigaste match när Grönsvart tar emot Norrby IF på Gamla Ullevi. Bosko Orovic gläds åt att ha fått tillbaka två viktiga kuggar i matchtruppen och gör inalles fyra ändringar i startelvan jämfört med förlusten mot Åtvidabergs FF. 

Calle Nyström är tillbaka i startelvan efter att ha varit avstängd i förra omgången och han bildar mittlås ihop med Mavroudis Bougaidis. Den storväxta centrala duon flankeras av August Wängberg och Niclas Andersén och ska förhoppningsvis kunna freda det egna territoriet när bortalaget söker forwards med längre bollar och inlägg.

På mitten är rutinerade spelfördelaren Dusan Djuric tillbaka efter att även han var avstängd mot ÅFF. Han bildar en central mittfältstrio ihop med Daniel Bennassar Nilsson och Anton Wede och dessa får en viktig roll avseende att styra det egna spelet med ett högt bolltempo. Längs fram tar förra omgångens målskyttar, Simon Silverholt och Luka Mijaljevic, plats från start och den offensiva linjen görs komplett av Alibek Aliev.

Bosko Orovic säger så här om läget inför matchen:

– Det blir en enormt viktig match och vi måste vinna mot Norrby. Men vi är starka på Gamla Ullevi, framför allt om vi får bra stöttning från läktaren, så vi känner att vi har bra chanser att ta tre poäng. Nu ligger vårt fokus på den egna prestationen och att verkligen stå upp för klubben.

De fyra ändringarna i startelvan innebär att Daniel Janevski, Erik Jonasson Westermark och Calle Wede som startade mot ÅFF får börja på bänken idag och att Dardan Rexhepi som klev av senast efter en känning i en baksida står utanför matchtruppen.

Startelvan
Startelvan i sin helhet ser ut som följer:

1. Damir Mehic

16. August Wängberg
24. Mavroudis Bougaidis
6. Calle Nyström
5. Niklas Andersen 76’

11. Daniel Alexander Bennassar Nilsson
18. Anton Wede
20. Dusan Djuric

22. Alibek Aliev
10. Luka Mijaljevic
25. Simon Silverholt

Ersättare
I matchtruppen ingår också sju av nedanstående åtta spelare:

3. Daniel Janevski
8. Andreas Petersson
12. Erik Jonasson Westermark
17. Sebastian Möller
19. Ajdin Zeljkovic
21. Dan Keat
26. Carl Wede
27. Tobias Johansson (MV)

Poängligan
Inför matchen mot ÅFF ser GAIS interna poängliga ut som följer:

  • 7 poäng: Luka Mijaljevic (6+1).
  • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0), Simon Silverholt (3+0), Dardan Rexhepi (2+1), Calle Nyström (2+1) och Dusan Djuric (1+2).
  • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
  • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1), Niclas Andersen (0+1) och Daniel Bennassar Nilsson (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot ÅFF ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

  • 6 varningar: Calle Nyström.
  • 5 varningar: Niclas Andersén.
  • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
  • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.
  • 2 varningar: Damir Mehic, Calle Wede och Dardan Rexhepi.
  • 1 varning: Daniel Janevski, Luka Mijaljevic, , Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis och Anton Wede (som har en varning med sig från spel i HIF).