A-GU-PRAC-20170406-MJ-24

Så startar GAIS mot Helsingborgs IF

I dagens match mot Helsingborgs IF gör Niclas Andersén seriedebut för GAIS, Alibek Aliev spelar från start och dessutom väljer Benjamin Westman en lite annan uppställning än i tidigare matcher.

Du kunde igår läsa om att GAIS-truppen har rensat luften och att man ser på dagens match som lite upp till bevis. Benjamin Westman berättade då också om några saker i det egna spelet som han hoppades skulle bli bättre mot Helsingborg och nu har han släppt information om dagens startelva.

Benjamin, det blir en lite annorlunda uppställning idag. Kan du kommentera?

– Ja, vi har ju skapat för lite i tidigare matcher och till dagens match så kommer vi att spela med två renodlade forwards för att kunna sätta mer tryck på HIF. Det bör också göra att vi kan hitta lite snabbare fram till anfallsspelarna än vi lyckats med tidigare. Så jag hoppas att vi idag får se att vi kan sätta upp killarna på topp i lite fler lägen.

– Jag vill idag också ge Alibek chansen från start  han har sett pigg ut och hängde tre mål i U21-matchen i veckan.

– Dessutom kommer vi idag att spela med Leksell i en för honom lite mer naturlig roll än tidigare. Alexander är en väldigt lovande och duktig mittback men han har under serien fått växla mellan höger- och vänsterbacksplatsen vilket självklart är en utmaning. Idag kommer vi att spela med tre mittbackar, Leksell, Nyström och Old, vilket gör att James Sinclair och Niclas Andersén får gå in i ”wing back-roller” som bör kunna passa dem.

– Sedan vill vi gärna få med våra duktiga mittfältare mycket i handlingen och mot HIF kommer vi ha Keat, Djuric och Svahn i centrala roller vilket förhoppningsvis både kan göra oss täta men också få till ett bättre eget spel. Så idag är det 3-5-2 som gäller och det ska bli spännande att se vad vi kan få ut av det.

Ingen Malkolm Moenza i laget?

Nej, han fick en smäll på foten på träningen i veckan och han har för ont för att kunna spela idag. Det är inte något allvarligt men det känns ändå rätt att inte pressa honom till spel i detta läget och kanske riskera att det blir värre.

Har vi haft tid att gnugga in de taktiska förändringarna?

– Våra spelare är väl skolade och förstår vad sånt här handlar om. Sedan har vi tränat hårt på hur vi ska agera och vad vi vill ha ut av denna förändring. Dessutom testade vi denna modell under U21-matchen mot Landskrona och jag tycker att vi fick se väldigt intressanta initiativ då, bra rörelse, bra löpningar och ett spel där vi hittade fram till bra lägen.

– Sedan vet vi att spelsystem mest är siffror på ett papper och att det som verkligen räknas är att vi gör en gedigen insats på planen. Så vårt fokus är på att göra en riktigt bra prestation och att vi kan förbättra trycket framåt samtidigt som vi fortsätter att vara stabila bakåt.

Startelvan
GAIS startelva i sin helhet ser ut som följer:

1. Damir Mehic

6. Carl Nyström
4. Steven Old
14. Alexander Leksell

2. James Sinclair
20. Dusan Djuric
21. Dan Keat
7. Johan Svahn
5. Niclas Andreasson

22. Alibek Aliev
9. Dardan Rexhepi

Avbytare
I matchtruppen ingår också följande spelare: 8. Andreas Petersson, 10. Luka Mijaljevic, 12. Erik Jonasson Westermark, 17. Sebastian Möller, 24. Rickson Mansiamina, 25. Felix Kasper och 27. Tobias Johansson