Svenska cupen-2a

Så startar GAIS idag

Idag kl. 16.00 spelar GAIS den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen mot Kristianstad FC. Här hittar du dagens startelva och tröjnummer.

Det blir några förändringar i startelvan jämfört med förra matchen mot Dalkurds FF. James Sinclair fick en smäll i den matchen som gör att han står över idag och hans plats på högerbacken tas av Sebastian Möller, som ju är bekant med den rollen efter att ha startat där mot bland annat AIK.

Aleksander Leksell har drabbats av den influensa som dragit genom truppen i februari och är inte med i truppen. Hans plats i mittlåset tas av Steven Old som är tillbaka efter att ha vilat mot DFF på grund av samma influensa. Calle Nyström som är tillbaka i truppen efter sin fotskada börjar på bänken, och Benjamin Westman har gjort klart att han avser ta det lugnt med Calle på vägen tillbaka till toppformen.

I förra cupmatchen saknades Arvin Shoajee i truppen på grund av sjukdom och Luka Mijaljevic, som var med i truppen, stod över matchen av försiktighetsskäl. Nu är båda dessa klara för spel igen och Luka tar plats i startelvan medan Arvin börjar som avbytare.

Niclas Andersén som varit stabil som vänsterback vilar idag av försiktighetsskäl och det ger Felix Kasper-Eliasson, som hoppade in i paus mot Dalkurd och gjorde det med den äran får chansen, chanser från start idag. I laguppställningen gör det att Malkolm Moenza får ta ett steg tillbaka i banan jämfört med tidigare matcher och att han tar över Anderséns post.

GAIS har som bekant inte chans att kvalificera sig för kvartsfinal i cupen, men vid en vinst idag kan vi knipa andraplatsen framför Dalkurd. Men i så fall krävs vid sidan av vinsten också att AIK vinner och att GAIS kan ta in tre plusmål på dalmasarna. En tuff uppgift såklart, men låt oss nu sätta fokus på att vinna matchen – så räknar vi på tabellen senare.

Startelvan mot KFC

GAIS, Göteborgs Atlet & Idrottssällskap grundat 1894, ställer i dagens match upp med följande lag (4-2-3-1):

(1) Damir Mehic

(17) Sebastian Möller
(3) Daniel Janevski
(4) Steven Old (K)
(26) Malkolm Moenza

(12) Erik Westermark
(20) Dusan Djuric

(7) Johan Svahn
(10) Luka Mijaljevic
(25) Felix Kasper Eliasson

(9) Dardan Rexhepi

Avbytare:
(6) Calle Nyström
(8) Andreas Peterson
(11) Arvin Shojaee
(16) Mattias Kano
(18) Pascal Olsson
(27) Tobias Johansson

Inför matchen

Detaljerna:
Vad: GAIS – Kristianstad FC
Var: Valhalla IP
När: Söndag 5/2 kl. 16:00
Domare: Nermin Cisic, Värnamo

Skytteliga försäsong
2 mål: Luka Mijaljevic, Arvin Shojaee och Alexander Leksell.
1 mål: Daniel Janevski och James Sinclair.

Assistliga försäsong
2 pass: Andreas Peterson och Johan Svahn.
1 pass: Calle Nyström, Erik Westermark och Dardan Rexhepi.