A-GU-PRAC-20170406-MJ-24

Så startar GAIS mot Dalkurd FF

Det blir ett par förändringar i GAIS startelva i dagens match jämfört med premiären. Bland annat kan vi hälsa Dan Keat välkommen tillbaka i truppen och den rutinerade mittfältaren tar en av starttröjorna.

Backlinjen är densamma som förra helgen till tre fjärdedelar då Alexander Leksell, Calle Nyström och Steven Old spelar från start, men den förstnämnde byter kant jämfört med förra matchen och spelar idag på högerkanten. Platsen till vänster tas av Malkolm Moenza som därmed får flytta ner ett hack från sin tidigare position på mittfältet.

I de balanserande mittfältsrollerna får vi se en helt ny duo prövas ihop. Det är Johan Svahn som mot Norrby hade sin utgångsposition till höger som nu får en mer central roll och där kamperar han ihop med Dan Keat. Den Nya Zeeländske mittfältaren startar därmed sin första tävlingsmatch på åtta månader och får direkt en nyckelroll i laget.

B-GU-PRAC-20170406-MJ-15

På högerkanten spelar James Sinclair som startade på backposition mot Norrby men nu tar ett steg upp i banan. Benjamin Westman talade inför matchen uppskattande om engelsmannens löpstyrka och påminde om att Sinclair faktiskt gjort mål på DFF i två av de tre tidigare mötena lagen emellan.

Till vänster startar Andreas Petersson som gjorde ett fint inhopp i seriepremiären. Westman menade inför matchen att Andreas prestation mot Norrby men också i genrepet mot Varberg har visat att han är värd en startplats. GAIS-tränaren lovordade hur Peterson verkligen förändrade matchbilden med sitt inhopp på Borås Arena och hoppades att vi han ska kunna göra motsvarande intryck idag.

På topp hittar vi sedvanligt Dardan Rexhepi som toppforward och Luka Mijaljevic som släpande anfallare. Självklart är det Damir Mehic som startar i målet.

Sammanfattningsvis är det två nya spelare i startelvan jämfört med premiären, Keat och Petersson. Det är också fyra spelare som skiftar positioner – nämligen Moenza, Leksell, Sinclair och Svahn. Du kan läsa mer om Benjamin Westmans tankar inför matchen i den intervju som publicerades på GAIS.se igår.

Startelvan
GAIS startelva i sin helhet ser ut som följer:

1. Damir Mehic (MV)

14. Alexander Leksell
6. Carl Nyström
4. Steven Old
26. Malkolm Moenza

7. Johan Svahn
21. Dan Keat

2. James Sinclair
10. Luka Mijaljevic
8. Andreas Petersson

9. Dardan Rexhepi

Avbytare
I matchtruppen ingår också sju av nedanstående spelare som avbytare (och två kommer att få se matchen från läktaren):

3.  Daniel Janevski
12. Erik Jonasson Westermark
17. Sebastian Möller
18. Pascal Olsson
19. Ajdin Zeljkovic
22. Alibek Aliev
24. Rickson Mansiamina
25. Felix Kasper
27. Tobias Johansson