2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i kvällens match mot Värnamo

Bosko Orovic planerar för att GAIS ska fortsätta spela sitt eget spel även i kvällens bortamatch mot IFK Värnamo och han gör två ändringar i startelvan.

Vid gårdagens intervju på GAIS.se berättade Bosko Orovic att laget ska spela hemmafotboll även om matcher går på bortaplan. Han berättade då också att han inte är mycket för att anpassa taktiken efter motståndaren utan att Grönsvart ska prioritera att spela sitt eget spel.

– Så det kommer att handla om att ge Värnamo lite tid med bollen och förhindra att de kan bygga upp sitt spel. Vi vill gärna styra matchen genom vårt bollinnehav och attackera när vi lyckas bryta ner deras linjer. Jag ser gärna att vi kan fortsätta på den inslagna vägen och vara mer framgångsrika i att nå fram till de spelytor som vi vill komma åt.

GAIS spelar som vanligt 4-3-3 och vid analys av startelvan ser vi att det blir två ändringar jämfört med förra matchen mot IK Frej. Till att börja med får Erik Jonasson Westermark stå över matchen av försiktighetsskäl efter att ha varit sliten i sina vader och dessutom är Alibek Aliev avstängd efter utvisningen i förra omgången.

Eriks plats tas av Niclas Andersén som är tillbaka efter sin fyra matcher långa avstängning. Niclas går in på vänsterbacksplatsen vilket innebär att August Wängberg får byta sida och flytta över till högerbacksplatsen. Det blir vidare James Sinclair som tar Alibeks plats i anfallet och engelsmannen får sällskap av Luka Mijaljevic och Simon Silverholt.

De blir inga förändringar i mittlåset respektive på mittfältet och där hittar vi således Calle Nyström och Mavroudis Bougaidis respektive Daniel Bennassar Nilsson, Anton Wede och Dusan Djuric.

Startelvan
Grönsvarts startelva ser i sin helhet ut som följer:

1. Damir Mehic

16. August Wängberg
6. Calle Nyström
24. Mavroudis Bougaidis
5. Niclas Andersén

11. Daniel Bennassar Nilsson
18. Anton Wede
20. Dusan Djuric

25. Simon Silverholt
10. Luka Mijaljevic
2. James Sinclair

Avbytare
Följande spelare inleder matchen som avbytare:

3. Daniel Janevski
8. Andreas Petersson
9. Dardan Rexhepi
17. Sebastian Möller
21. Dan Keat
26. Calle Wede
27. Tobias Johansson