A-GU-PRAC-20170406-MJ-24

Så startar GAIS i kvällens match mot Varbergs BoIS

GAIS gör ett par ändringar i laguppställningen i kvällens match mot Varberg i jämförelse med derbyt i förra omgången.

Dusan Djuric står över matchen efter den lättare skada som fick honom att lämna återbud till ÖIS-matchen och Johan Svahn är avstängd efter att ha fått sin tredje varning för året i samma match. Det blir istället Erik Jonasson Westermark och Andreas Petersson som år göra Dan Keat sällskap i lagets centrala mittfältstrio.

Benjamin Westman berättade i gårdagens intervju på GAIS.se om att konkurrensen i truppen är hård och det ser vi nu också bevis för i trebackslinjen. Alexander Leksell har gjort mycket starka prestationer på planen under säsongsinledningen och har cementerat sin plats i defensiven.

Niclas Andersén gjorde sin första match för året mot Helsingborgs IF och sedan dess är Makrillarna obesegrade. Det är självklart inte bara hans förtjänst, men Grönsvarts tränare understryker gärna hans betydelse för laget. Dessa två herrar utgör backlinjen i dagens match tillsammans med Calle Nyström, vilket innebär att Steven Old får finna sig i att starta på bänken.

På topp är det supporterfavoriten Luka Mijaljevic som får kampera ihop med Dardan Rexhepi, vilket gör att hårdjobbande Alibek Aliev får starta drabbningen som avbytare. Startelvan blir komplett om vi också adderar James Sinclair och Malkolm Moenza som lagets kantspelare.

Startelvan
GAIS startelva i sin helhet ser ut som följer:

1. Damir Mehic

6. Carl Nyström
14. Alexander Leksell
5. Niclas Andersén

2. James Sinclair
8. Andreas Petersson
12. Erik Jonasson Westermark
21. Dan Keat
26. Malkolm Moenza

10. Luka Mijaljevic
9. Dardan Rexhepi

Avbytare
I matchtruppen ingår också sju av följande åtta spelare:

3. Daniel Janevski
4. Steven Old
11. Arvin Shojaee
16. Mattias Kano
17. Sebastian Möller
22. Alibek Aliev
24. Rickson Mansiamina
27. Tobias Johansson