2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i kvällens match mot Östers IF

Det är snart avspark i Bosko Orovics första match som tränare för GAIS. Makrillvädret har dragit in över Göteborg för att hälsa hans första startelva välkommen ut på planen. Spännande förutsättningar inför kvällens möte med Östers IF!

Orovic vill sätta sin prägel på GAIS från första stund även om han bara varit i tjänst under en vecka. Till att börja med har han kommenderat spel enligt 4-3-3 och det var länge sedan vi såg Makrillarna spela i den formationen. Vidare så har han gjort justeringar i lagets försvarsspel för att få till en högre press och mer aggressivt agerande när motståndaren har bollen.

Avseende det egna spelet vill Orovic se att GAIS ska ha mycket bollinnehav, men det handlar inte om ”possession” för sakens skull utan för att kunna bestämma tempo och driva matchen. Dessutom vill han se att laget klarar av att skapa fler målchanser än tidigare, delvis genom att vinna bollen högt men också via ett rakare spel när det uppstår hål i motståndarens linjer.

För att uppfylla detta har Bosko tagit ut en fyrbackslinje med Sinclair, Nyström, Janevski och Andersén som vaktar framför Damir Mehic. Jämfört med förra matchen, vinsten mot Fre,j innebär det ändring då James Sinclair tar tillbaka platsen till höger efter sin avstängning.

I ”trean” på mitten gör Anton Wede debut direkt i Grönsvart och han får sällskap av Erik Westermark och Dusan Djuric, den sistnämnde i rollen som 10:a. Det blir spännande att se om Dusan kan fortsätta att prestera bra för Atleterna även i en lite mer offensiv roll. Längst fram spelar Dardan Rexhepi, Luka Mijaljevic och Malkolm Moenza.

Om man ska döma efter tongångarna på sociala medier så verkar förväntan bland klubbens supportrar vara stor inför dagens match. Kan Boskos GAIS svara upp emot det? Svaret kommer med start på Gamla Ullevi i kväll kl. 19.00. Vi ses där.

Kom igen Grönsvart!

Startelvan
Startelvan ser i sin helhet ut som följer:

1.  Damir Mehic

2. James Sinclair
6.  Carl Nyström (K)
3.  Daniel Janevski
5.  Niklas Andersén

18. Anton Wede
12. Erik Jonasson Westermark
20.  Dusan Djuric

9. Dardan Rexhepi
10. Luka Mijaljevic
26.  Malkolm Moenza

Avbytare
I matchtruppen ingår också följande spelare:

8. Andreas Peterson
14. Alexander Leksell
17. Sebastian Möller
19. Ajdin Zeljkovic
21. Dan Keat
22. Alibek Aliev
27. Tobias Johansson