2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i kvällens match mot IK Frej

Det blir två offensiva ändringar i GAIS startelva mot IK Frej jämfört med förra matchen och dessutom går Bosko Orovic tillbaka till formationen 4-3-3.

Det drar ihop sig till avspark i den viktiga drabbningen när GAIS tar emot IK Frej. Hemmalaget ligger inför matchen just ovanför det negativa kvalstrecket med 27 poäng medan upplänningarnas 22 pinnar gör att laget parkerar på nedflyttningsplats . Vikten av den kommande drabbningen är därmed enkel att förstå och GAIS mönstrar en stark startelva med målsättning att ta kommando i matchen.

Bosko Orovic berättade att han efter matchen i Trelleborg funderade på om det var rätt att ändra i den 4-3-3-formation som han förespråkar, men konstaterade att vi aldrig kan få svar på vad som hade hänt om GAIS ställt upp på annat sätt i den matchen. Inför mötet med IK Frej går Grönsvarts tränare i alla fall tillbaka till sin föredragna uppställning som vi sett i merparten av matcherna sedan han tog över laget. Orovic kommenterar formationen på följande sätt:

– Det är ju den modell som jag vill att vi ska hålla oss till och inför denna matchen var det aldrig någon tvekan. Vår metod att vinna matcher handlar ju om att styra matchen genom vårt bollinnehav, att kunna luckra upp motståndarens linjer och sedan gå i djupled. Det gör vi bäst med tre centrala mittfältare och vi har stundtals fått bra effekt av den uppställningen i tidigare matcher.

I startelvan blir det två förändringar sedan TFF-matchen. Luka Mijaljevic tar plats från start efter att ha inlett matchen i Skåne på bänken och Simon Silverholt tar tillbaka sin plats i anfallstrion efter att ha varit utanför truppen på grund av skada i TFF-mötet. Bosko berättar om sina tankar:

– Vi kom inte fram i anfall som jag hade hoppats på Vångavallen och det måste vi förbättra idag. Luka tar plats i mitten i topptrion och Simon kommer att utgå ifrån högerkanten och det gör ju att vi får lite fler offensiva hot redan från start. Det innebär att Alibek flyttar ut på kanten, en plats som han har helt rätt egenskaper för med sin arbetskapacitet och löpvilja.

Från startelvan i Trelleborg  är det James Sinclair och Daniel Janevski som inte finns med vid dagens avspark. Janne har insjuknat sedan igår och utgår ur truppen medan Sinclair tar plats på bänken.

Startelvan
GAIS ställer upp på följande sätt i matchen mot IK Frej:

1. Damir Mehic

12. Erik Jonasson Westermark
6. Calle Nyström
24. Mavroudis Bougaidis
16. August Wängberg

11. Daniel Bennassar Nilsson
18. Anton Wede
20. Dusan Djuric

25. Simon Silverholt
10. Luka Mijaljevic
22. Alibek Aliev

Avbytare
Följande spelare inleder matchen som avbytare:

2. James Sinclair
8. Andreas Petersson
9. Dardan Rexhepi
17. Sebastian Möller
21. Dan Keat
26. Calle Wede
27. Tobias Johansson