2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i kvällens match mot IK Brage

Det är idag dags att starta Superettans fjärde omgång och det gör GAIS genom att ta sig an IK Brage på Domnarvsvallen med matchstart 19.00.

Det blir ett par ändringar i startelvan mot Brage jämfört med förra matchen och GAIS tränare berättar så här om laget.

– Stefan Ilic fick ju då en smäll mot huvudet och han är inte med i truppen. Hans plats på ena kanten tas istället av Allan Mohideen som gjorde ett bra inhopp senast. Andreas Östling har sett vass ut i veckan och han får förtroendet att starta på centralt mittfält, vilket gör att Dusan Djuric får starta på bänken.

– Vidare har Edin Hamidovics rehab gått bra och han har fått möjlighet till både vila och träning för att komma ikapp efter ett par veckor med smärta. Därför går han in på topp och det gör att Jesper Westermark startar som ersättare.

– Så vi fortsätter med samma trebackslinje framför Damir Mehic, Marcus Bergholz kör vidare i sin mittfältsroll precis som Junes Barny och Calle Wede löser en av kanterna. I främsta linjen får Edin sällskap av Jonas Lindberg.

– Som de flesta gaisare säkert har sett så har vi ju haft en het och temperamentsfull vecka där spelarna har steppat upp och visat att de är i klubben för att tävla och prestera. Nu hoppas jag såklart att vi kan ta med oss den glöden ut på planen och att vi är på tå från första stund.

– Vår matchplan handlar som vanligt mycket om att vi ska göra det som vi är bra på och att vi vill använda den metod som vi i grund och botten tror är bäst för att vinna fotbollsmatcher.

Inför matchen
Vad: IK Brage-GAIS
När: Fredag 20/4 kl. 19.00
Var: Domnarvsvallen.
Domare: Antti Kanerva.

Startelvan
GAIS ställer upp med följande startelva

1. Damir Mehic
2. Andreas Östling
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
9. Edin Hamidovic
10. Jonas Lindberg
17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
24. Allan Mohideen
26. Calle Wede

Ersättare
Följande spelare inleder matchen på bänken:

7. Johan Svahn
8. Jesper Westermark
12. Erik Westermark
13. Emin Grozdanic
20. Dusan Djuric
25. Filip Trajanovski
30. Alexander Nadj

Poängliga GAIS
GAIS interna poängliga i Superettan ser ut som följer:

  • 2 poäng: Jesper Westermark (1+1).
  • 1 poäng: Jonas Lindberg (1+0), Edin Hamidovic (1+0), Dusan Djuric (1+0) och Calle Wede (0+1).

Resepartners
GAIS åker upp dagen innan match och blir boendes på hotell i Borlänge. GAIS kommer i år satsa på bättre förutsättningar inför bortaresor som är långväga. Våra partners har hjälpt till hittills och nu kliver två helt nya in och hjälper klubben med att göra även IK Brage borta till en match som kan få bästa sportsliga förutsättningar.